Sværhedsgrad
Arbejdstid
1,5 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
9,5 timer
Vurder denne opskrift

0 ud af 5 stjerner baseret på 0 anmeldelser

Halloweenkage med trøffelcreme 8

Denne halloween kage pyntes som et græskar og er derfor perfekt til halloweenfesten, hvor der skal gøres lidt ekstra ud af desserten. Trøffelcreme og appelsinskal gør, at kagen smager fantastisk. Halloween kage med trøffelcreme overtrækkes med orange fondant og er med til at skabe den helt rigtige halloween stemning. 

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 8 personer

Sådan gør du

  1. Rør smør og sukker blødt og cremet. Pisk æggene i et ad gangen og pisk mindst 1 minut inden næste æg tilsættes. Rør revet marcipan samt appelsinskal i dejen og rør til den er cremet. Vend sigtet hvedemel og bagepulver i dejen og kom den i en smurt springform.
  2. Bag kagen ved 150 ° C i ca. 1 time. Mærk efter med en strikkepind om den er bagt.
  3. Bring fløden i kog, tag gryden af varmen og rør den finthakkede chokolade i. Rør til chokoladen er helt smeltet, og lad cremen køle helt af i køleskabet, min. 6 timer - gerne natten over.
  4. Rør frugtfarve i cremen så farven bliver orange og pisk den luftig. Flæk kagen på midten og fordel halvdelen af creme mellem bundene. Smør resten af cremen på siden og toppen af kagen. Lad kagen køle af en times til i køleskabet. Kagen kan også fryses inden den pyntes. Den skal dog være optøet inden den pyntes.
Pynt
  1. Farv den hvide fondant orange med pastafarve, og rul den ud til ca. 2,5 mm i tykkelsen, så den passer i størrelsen på kagen. Brug lidt flormelis eller maizena på bord og rullepind, så den ikke klistrer.
  2. Læg den udrullede fondant over kagen, og tryk den forsigtigt ind om kagen, så den ligger jævnt, både på sider og top. Skær kanten ren.
  3. Med en finger eller en tynd rullepind, markeres forsigtigt riller i græskarret. Pas på ikke at trykke igennem fondanten.
  4. Rul den grønne fondant til stilken og sæt på toppen af kagen.
  5. Rul den sorte fondant helt tyndt ud, og skær to store øjne og mange små trekanter til munden. Sæt øjne og mund fast med en anelse vand.
  6. Med lidt kakaopulver på en pensel, kan man give græskarret et lidt ”beskidt” og naturligt udtryk.

Tip

Bag kage og kog cremen dagen før, så det hele når at køle godt af.

Find flere halloween opskrifter lige her

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften