Sværhedsgrad
Arbejdstid
45 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1 timer
Vurder denne opskrift

0 ud af 5 stjerner baseret på 0 anmeldelser

Spiselige spøgelser 12

Lækre og søde små kager formet som spøgelser der passer perfekt til Halloween. Kagerne er et godt projekt til efterårsferien eller halloweenfesten, hvor børnene kan komme med i køkkenet. Den bløde kage er toppet med nougat smørcreme og overtrukket med marcipan. Brug fondant til at give dine spøgelser et venligt, nysgerrigt eller vredt humør. Kun fantasien sætter grænser!

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 12 stk.

  • Kage

  • 150 g blødt Smør
  • 150 g Muscovadorsukker
  • 100 g Rørsukker
  • 3 str. XL Æg , stuetemperatur
  • 275 g Hvedemel
  • 50 g Kakao
  • 1 tsk Bagepulver
  • 0,50 tsk Natron
  • 0,50 tsk Salt
  • 1 dl kogende Vand eller varm kaffe
  • 2 tsk god Vaniljesukker
  • 0,50 dl Kærnemælk
  • Nougat-smørcreme

  • 150 g Flormelis
  • 150 g blødt Smør
  • Overtræk og pynt

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 220˚C. Læg bagepapir i en lille bradepande eller bageform, ca. 30x40 cm.
  2. Pisk smør, muscovadosukker og rørsukker i en skål i ca. 5 minutter til blandingen er lysebrun og luftig. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk grundigt efter hvert æg. Begynder dejen at skille, kan der tilsættes 1-2 skefulde af melet.
  3. Bland mel med kakao, bagepulver, natron og salt og tilsæt det til dejen skiftevis med vandet, imens der piskes på laveste hastighed, husk at skrabe siderne, så alt bliver blandet med. Tilsæt til sidst kærnemælken og rør kortvarigt indtil dejen er glat.
  4. Herfra hældes dejen i en bradepande og bages på midterste rille i ovnen i ca. 15 minutter, tjek med en kødnål eller lignende at kagen er gennembagt, og nålen kommer ren ud. Lad den køle helt af, før du trykker små cirkler ud med bageringen.
  5. Pisk det bløde smør med flormelis til blandingen er lys og luftig, det tager ca. 4-5 minutter. Pres det bløde nougat ud i smørcremen under piskning, stop når cremen er ensartet. Put smørcremen i en sprøjtepose eller en frysepose, og klip et hul på 2 cm i enden.
  6. Tryk lidt smørcreme ud på hver kage, og brug en kniv til at glatte, så toppen bliver rundet fint af. Hvis smørcremen er meget blød, så lad kagerne stå en halv time på et køligt sted. Tryk cirkler ud i marcipanen på 12 cm i diameter og læg dem ovenpå hver kage, lav folder forneden i marcipanen, så det ligner hvidt stof.
  7. Pynt ansigter med sort fondant. Resten af fondanten kan nemt opbevares et køligt sted, hvis blot det er godt pakket ind.

Tip

Specialudstyr: bagering, 5 cm.

Find flere halloweenopskrifter lige her. 

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften