Sværhedsgrad
Arbejdstid
1,5 timer
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
8,25 timer
Vurder denne opskrift

0 ud af 5 stjerner baseret på 0 anmeldelser

Mumielagkage 8

Mumielagkagen er perfekt til halloween, hvor der gerne må gøres lidt ekstra ud af kagen. Kagen er pyntet som en mumie, og er derfor sjov at servere for både børn og voksne! Mumie lagkagen er med marcipan lagkagebunde og en lækker appelsinmousse for en helt fantastisk halloween-smagsoplevelse. 

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 8 personer

Sådan gør du

  1. Æg og sukker piskes til en luftig masse, det skal piskes ret længe før det opnår sit max. Derefter sigtes hvedemel og bagepulver over i æggemassen, det hele vendes forsigtigt sammen, så luftes ikke piskes ud af æggene.
  2. Så rives marcipanen i dejen og derefter hældes den i en smurt bageform på 20 cm i diameter. Bages ved 200° C i ca. 30 min. Prik i midten af bunden for at tjekke om den har fået nok. Når bunden er bagt færdig, skal den køles helt af, inden du vender den ud af formen.
  3. Læg husblas i blød i koldt vand i en skål i ca. 10 min.
  4. Fløden koges op og hældes over chokoladen, appelsinmarmeladen og den blødgjorte husblas. Det hele piskes godt sammen til en ensartet masse. Så køles appelsincremen helt ned, for derefter at blandes med den piskede flødeskum.
  5. Samling: Den kolde lagkagebund deles i 3-4 tynde bunde og den nederste bund lægges tilbage i springformen, eller i en anden kagering af samme størrelse. Derefter kommes der en smule appelsincreme på, så endnu en bund efterfulgt af appelsincreme, og endnu en bund efterfulgt af appelsincreme, så det øverste lag er appelsincreme. Sørg for at det har en pæn glat overflade.
  6. Kagen stille på køl i min. 6 timer, gerne natten over, for at være sikker på at den har sat sig helt.
  7. 100 g af det hvide marcipan blandes med lidt kakaopulver, indtil det har en flot brun farve. Det rulles ud og lægges på midten af kagen, dér hvor øjnene skal være. Der rulles marcipan i sort og brun til at lave nogle sjove øjne i midten af kagen.
  8. Derefter rulles den hvide marcipan ud og skæres i alle mulige forskellige stimler, som sættes rundt om hele kagen på forskellige måder.
  9. Til sidst laves der en smule mærker og striber på kagen med en kniv, eller noget andet for at den ser mere levende ud. Kagen pensles med kakaopulver forskellige steder for at give den nogle skygger og noget liv.

Tip

Kagen kan med fordel laves dagen før. 

Find flere halloween opskrifter lige her.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften