Sværhedsgrad
Arbejdstid
40 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
3 timer
Vurder denne opskrift

0 ud af 5 stjerner baseret på 0 anmeldelser

Spøgelsestærte 8

Den søde spøgelsestærte er lavet på en bund af nødder og marcipan og toppet med en chokoladecreme. Tærten pyntes med små spøgelser af marengsmasse og pynt de små spøgelser med øjne af chokolade. Server tærten i efterårsferien, til halloweenfesten eller bare når der kommer gode venner på besøg! 

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 8 personer

Sådan gør du

  1. Blend nødder, farin, salt og marcipan i en foodprocessor til nødderne er finthakkede. Kom det smeltede smør i lidt ad gangen.
  2. Smør en tærteform (ca. 11 x 35 cm) med løs bund. Tryk dejen i formen og bag den ved 165˚C i ca. 25 minutter, til den føles fast. Afkøl på bagerist, stadig i formen.
  3. Varm fløden op til lige under kogepunktet. Hak chokoladen og kom den i den varme fløde og lad den smelte. Lad cremen køle lidt og hæld den i de kolde bunde. Sæt koldt i minimum 2 timer, gerne til næste dag.
  4. Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen mens du pisker, så hviderne bliver stive og seje. Fyld marengsmassen i en sprøjtepose og sprøjt små, høje spøgelser ud på bagepapir på en bageplade.
  5. Bag spøgelserne ved 110˚C, uden varmluft, i 1 time og 15 minutter. Sluk for ovnen og sæt lågen på klem. Lad marengsene tørre i yderligere 1 time.
  6. Pynt de små spøgelser med øjne og sæt dem fast på tærten med chokolade. Servér tærten som dessert eller til kaffen.

Tip

Hvis din tærte er svær at få ud af formen, kan du varme siderne med hænderne eller med en crème brûlée brænder.
Det er nemmest at anvende en form med lige sider, men andet kan også lade sig gøre.

Find flere halloween opskrifter lige her.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften