Sværhedsgrad
Arbejdstid
50 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1 timer
Vurder denne opskrift

5 ud af 5 stjerner baseret på 1 anmeldelse

Spøgelses napoleonshat 20

Prøv de (u)hyggelige spøgelses napoleonshatte når det klassiske gerne må få en opgradering til halloween! Spøgelseshattene er som du kender den med mørdej, kransekage i midten og chokolade på bunden. I vores udgave er den overtrukket med marcipan og har fået øjne, så den ligner et lille spøgelse! Lav din egen lækre mørdej eller køb den på køl i supermarkedet.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 20 stk.

Sådan gør du

Mørdej:
  1. Det kolde smør smulres i melet, hvorefter sukker og æg tilsættes.
  2. Saml dejen rimeligt hurtigt. Den skal være ensartet og glat.
  3. Pak herefter mørdejen ind i film og stil den i køleskabet i 1/2 til 1 time før anvendelse.
Spøgelseshat:
  1. Mørdejen rulles ud i 3mm tykkelse. Udstik 20 runde stykker og læg dem på en bageplade med bagepapir. (Hvert stykke skal være ca. 6 cm i diameter).
  2. Kransekagemassen trykkes ud og formes som små kugler på mørdejsstykkerne (Fugt mørdejsstykkerne med lidt vand - så sætter kransekagen sig bedre fast).
  3. Fold mørdejen op omkring kransekagemassen og bag dem ved 220°C i 6-8 minutter til de er gyldne.
  4. Efter afkøling dyppes hvert hjørne på napoleonshattene i tempereret hvid chokolade eller smeltet hvid overtræk.
  5. Udrul marcipanen og udstik 20 runde stykker. Læg marcipanen over napoleonshattene.
  6. Lav de små napoleonshatte til søde spøgelseshatte ved at give dem øjne med smeltet mørk overtræk.

Tip

Du kan også bruge ODENSE Hvid overtræk hvis ikke du vil temperere chokolade. ODENSE Hvid overtræk skal ikke tempereres, men kan blot smeltes. Læs mere om forskellen på chokolade og overtræk

Det er vigtigt at dejen hviler på køl, da den ellers kan være svær at rulle ud. Mørdejen kan holde sig 1-2 uger i køleskabet. Mørdejen kan også fryses. Tag den blot op et par timer for den skal bruges.

Find flere halloween opskrifter her.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften