Sværhedsgrad
Arbejdstid
30 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1 timer
Vurder denne opskrift

0 ud af 5 stjerner baseret på 0 anmeldelser

Halloween edderkoppe muffins 12

Smuldrekager er både nemme at lave og utroligt lækre. Denne variant kombinerer saftige æbler med en sprød crumble af marcipan, havregryn og brun farin - en skøn kombination af sødme og sprødhed. Perfekt som en hyggelig dessert eller en lækker eftermiddagssnack! 😊

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 6 personer

Sådan gør du

Hold skærmen tændt

Smuldrekage

  1. Tænd ovnen på 200°C.
  2. Skræl og skær madæblerne i kvarte, fjern kernehuset og skær æblestykkerne i mindre tern. Smelt smørret på en pande, og rist æbleternene i smørret i ca. 3 min. til de får en anelse farve.
  3. Tag æbleternene af panden, og læg dem i en smurt ovnfast fad.
  4. Riv marcipanen groft, og kom den i en skål med havregryn, brun farin og smør skåret i mindre stykker.
  5. Ælt blandingen sammen til en crumble, og fordel over æblerne. Bag kagen i ca. 20 min. til den er flot gylden.

Tip

Æblerne kan fint erstattes af fx pærer, eller prøv med en rabarberkompot i sommermånederne.

Server evt. din færdigbagte smuldrekage med creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis.

Find flere æblekage-og tærteopskrifter her.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften