Sværhedsgrad
Arbejdstid
1 timer
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
3 timer
Vurder denne opskrift

0 ud af 5 stjerner baseret på 0 anmeldelser

Halloween hjernekage 25

Denne (u)hyggelige hjernekage er perfekt til efterårets halloweenfester, hvor der skal gøres lidt ekstra ud af desserten. Kagen er sjov at lave og smager fantastisk med hindbærmousse fordelt mellem bunde af marcipanmasse og pyntet med marcipan i "hjernemønster". Hjernekagen passer perfekt til det lækre halloweenbord! 

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 25 personer

Sådan gør du

  1. Marcipan, flormelis, smør, æggeblommer og vaniljesukker arbejdes sammen. Tilsæt hvedemel. Pisk æggehviden med sukker og smelt den hvide chokolade over vandbad inden begge dele blandes i marcipanmassen.
  2. Fordel marcipanmassen i 2 springforme Ø22-24 cm.
  3. Bundene bages ved 180° C i 15-20 minutter.
Fremgangsmåde hindbærmousse:
  1. Æggeblommer og sukker piskes op ved max volumen. Lidt af hindbærsaften smeltes sammen med gelatinen. Tilsæt derefter resten af hindbærsaften. Æggeblanding og hindbærsaft med gelatine vendes forsigtigt sammen. Vend til sidst flødeskum i.
Samling:
  1. Del de afkølede kager i 3, så du i alt har 6 bunde. Del 3 af bundene på midten, så du ender med at have 3 hele bunde og 6 halve bunde.
  2. Placer den runde bund i midten, og de 2 halve i hver sin side, så du danner en oval form. Tilskær de halve bunde, så de passer til den runde bund og så du synes formen er fin.
  3. Smør hindbærmoussen på bunden i et fint lag (ca. 1 cm). Byg kagen op med 3 lag. Skær kagen til i kanterne, så den får den ønskede form.
  4. Afslut med at smøre et tyndt lag hindbærmousse på hele kagen. Sæt kagen på køl.
Pynt:
  1. Udrul halvdelen af marcipanen i et tyndt lag og overtræk kagen. Rul små pølser af resten af marcipanen. Placer dem på kagen i et fint ”hjernemønster”.
  2. Bland rød frugtfarve og gele og hæld over kagen lige inden servering.

Tip

Du kan sagtens dele bundene i flere mindre stykker, så kan det være nemmere at få kagen i den form som du ønsker.

Find flere halloween opskrifter lige her

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften