Mumietærter med marcipan og hindbær 6
Skab glæde til halloween med tærter, der både ser (u)hyggelige ud og smager helt fantastisk! Kombinationen af en sprød mørdejsbund, syrlige hindbær og sød og cremet marcipan er en sikker vinder. Marcipanstrimlerne øverst er lagt i et tilfældigt mønster, og ved at tilføje små, sjove sukkerøjne forvandles tærterne nu til mumietærter, der kigger tilbage på dig. Lækre tærter med et spooky tvist, der vil glæde både store og små dessertglade gæster. Perfekt til halloweenfesten, børnefødselsdagen eller bare som en sjov dessert i efteråret.
Opskriften er nem at følge, og børnene kan sagtens være med til at dekorere og vække mumierne til live.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 6 personer
-
Mørdej
- 200 g koldt Smør
- 100 g Sukker
- 1 Æg
- 300 g Hvedemel
-
Hindbær-/marcipanfyld
- 300 g frosne Hindbær
-
Pynt af marcipan og sukkerøjne
- 1 Æggeblomme
- 2 spsk Sukker
- Sukkerøjne
Sådan gør du
Mørdejsbund
- Smuldr det kolde smør i melet. Tilsæt sukkeret og ægget.
- Saml dejen forholdsvis hurtigt. Den skal være ensartet og glat.
- Pak mørdejen ind i film, og stil den i køleskabet i 1/2-1 time.
- Rul den kolde mørdej ud på et meldrysset bord til den er ca. 3 mm i tykkelsen. Smør 6 små tærteforme (eller en større tærteform), og beklæd formen med den udrullede mørdej.
Hindbær-/marcipanfyld
- Riv marcipanen groft, og bland den med de frosne hindbær. Fyld blandingen i tærten.
Pynt med marcipan og sukkerøjne inden bagning
- Rul marcipanen til pynten ud, og skær den i tynde strimler. Læg strimlerne lidt tilfældigt hen over tærten, og tryk enderne på marcipanstrimlerne sammen med tærtekanten. Pensl marcipanstrimlerne med æggeblomme, og drys med sukker.
- Bag tærterne ved 175° C i ca. 25 minutter, til de er let gylden. (Hvis du laver én stor tærte skal bagetiden sættes op til ca. 40 min.)
- Pynt den afkølede tærte med sukkerøjne.
Tip
Bag enten én stor tærte eller bag små tærter i portionsstørrelser, som vist på billederne ovenfor.
Lad gerne mørdejen hvile på køl, det gør den nemmere at rulle ud og giver et bedre resultat. Og husk at arbejde effektivt med dejen, så smøren i dejen ikke bliver for varm. Dejen kan holde sig 1-2 uger i køleskabet og kan også fryses. Skal den bruges fra frost, så tag den op et par timer i forvejen, så den bliver medgørlig.
Find flere halloween opskrifter lige her.