Sværhedsgrad
Arbejdstid
1 timer
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
24 timer
Vurder denne opskrift

3 ud af 5 stjerner baseret på 7 anmeldelser

Mandelkage med hvid chokoladecreme 6

Vores mandelkage med hvid chokoladecreme er en oplagt nytårsdessert. Mandelkagen er sprød og lækker, og den hvide chokoladecreme er luftig og let. Det er en dessert som både børn og voksne vil sætte pris på. Den hvide chokolade kan erstattes med mørk chokolade, hvis man foretrækker en mørk chokoladecreme.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 6 stk.

Sådan gør du

  1. Mandelbund: Bland hakkede mandler med revet marcipan og smeltet nougat. Med en spiseske kommes massen op i kagekapsler af papir og lad massen afkøle i køleskabet natten over.
  2. Hvid chokoladecreme: Fløden koges op og tages af varmen. Hakket hvid chokolade tilsættes under omrøring. Afkøles i en skål i køleskabet til dagen efter.
  3. Chokoladestrimler: Smeltet mørk overtrækschokolade fordeles på bagepapir. Kør med en savtakket kniv hen over, for at få riller, der kan skæres i. Lige før overtrækken størkner, skæres de lange strimler.
  4. Før servering piskes chokoladecremen op, og formes som "æg" med en varm, våd spiseske. Desserten anrettes med chokoladecremen ovenpå mandelbunden, og dekoreres med frugt f.eks. stjernefrugt, chokoladestrimler og chokoladesauce.

Tip

Vælg ODENSE Chokoladesauce og frugt efter eget valg.

Se flere opskrifter på kager eller desserter.

Opskriften er en af vores mange forslag til nytårsdesserter.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften