Sværhedsgrad
Arbejdstid
1 timer
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
2 timer
Vurder denne opskrift

5 ud af 5 stjerner baseret på 2 anmeldelser

Farverigt kransekagetårn 14

Selvom kransekage traditionelt er forbundet med nytårsaften i Danmark, kan den også nydes ved andre festlige lejligheder og højtider. Du får her opskriften på et farverigt kransekagetårn, som kan serveres ved begivenheder året rundt. Opskriften er lige så nem, som det klassiske kransekagetop, men giver inspiration til hvordan det ellers kan se ud. 

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 14 personer

Sådan gør du

  1. Ælt marcipan og sukker godt sammen, og tilsæt æggehviden. Når ingredienserne er blandet helt sammen, pakkes dejen ind i film, og stilles på køl til næste dag. 
  2. Rul dejen til fingertykke stænger med en diameter på ca. 1,5 cm, og tryk stængerne flade i den ene side, så der opnås den klassiske trekantform. Form stængerne om runde ringe fra et udstikkersæt. Start med den mindste ring, og fortsæt til der ikke er mere masse. Husk en lille kugle til toppen.
  3. Frys ringene til de er helt faste. Lad dem gerne stå i fryseren, en dag eller længere, så de er helt frosne, inden de pyntes.
  4. Tril de frosne ringe i f.eks. finthakket pistacienødder eller finthakkede hasselnødder.
  5. Blend frysetørret hindbær til et fint pulver.
  6. Hvis du vil bruge frysetørret hindbær, skal ringene bages før de fryses og først trilles i pulveriseret frysetørret hindbær, når de er ved at tø op igen.
  7. Bag kransekageringene ved 210°C i ca. 12 min., til de er gyldne. 

Tip

Pynt din kransekagetop med forskellig chokoladepynt alt efter humør og anledning. Få tips og tricks til hvordan du kan lave forskelligt pynt til kransekagetoppen lige her.

Se vores store udvalg af kransekager lige her. 

Produkter i opskriften