Chokolade mudderkage 10
En mudderkage - kært barn har mange navne - er også kendt som mudcake eller kladdkaka i Sverige. Og lad os bare sige det, som det er: En klæg chokoladekage som denne er noget af det bedste, man kan bage. Her får du den med en perfekt balance mellem en blød, let klistret midte og en let sprød overflade. Med rig chokoladesmag og et strejf af vanilje, rammer den alle punkter. Server den gerne med en klat flødeskum eller en kugle vaniljeis, så har du en sikker vinder til kaffebordet.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 10 stk.
-
Mudderkage
- 100 g Smør
- 2 Æg
- 3 dl Sukker
- 2 tsk Vaniljepulver
- 1,50 dl Hvedemel
- Smør till formen
- Brødkrummer till formen
Sådan gør du
Mudderkage
- Tænd ovnen på 150°C.
- Smør og drys mel i en springform (24 cm i diameter) med aftagelig kant.
- Smelt smørret i en gryde, og tag det af varmen. Hak chokoladen og kom den i smørret. Lad det smelte under omrøring.
- Rør sukker, vaniljesukker i smør- og chokoladeblandingen. Tilsæt et æg ad gangen. Tilsæt melet og rør til en lind masse.
- Hæld dejen i formen og bag kagen midt i ovnen i ca. 20 minutter, afhængigt af hvor klæg du vil have den.
- Tag kagen ud og lad den køle af.
Tip
OBS: Mudderkagen på billedet er bagt med dobbelt portion af opskriften.