Julekransekagekonfekt 40
Her finder du opskriften på skøn julekransekagekonfekt, som er udviklet af Annemette Voss, vinder af Den Store Bagedyst efteråret 2013 på DR1.
Opskriften byder på kransekager med appelsinskal i dejen, fyldt med cremet nougat og sveskepuré, dyppet i mørk chokolade og evt. pyntet med bladguld. En lækkerbid med både dybde og syrlighed - perfekt til dessertbordet eller som konfekt til særlige lejligheder. Følg opskriften herunder.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 40 stk.
-
Kransekagebunde
- 80 g Æggehvider
- 160 g Rørsukker
- 1 stk. Appelsinskal fra 1 økologisk appelsin
-
Nougatfyld
- 2 dl Piskefløde
- 1 bl. Husblas
-
Sveskefyld
- 7 stk. Svesker
- 0,50 dl Vand
- 1 spsk Sukker
- 1 stk. Citron (kun saften)
-
Chokoladedyp
Sådan gør du
-
Bland æggehvide med sukker og appelsinskal og lad det trække i 30 min.
-
Ælt marcipan og æggemasse sammen til det har en jævn konsistens.
-
Fyld massen i en stofsprøjtepose med stjernetyl og sprøjt små rosetter i 4 cm diameter ud på bagepapir.
-
Bag i ovnen ved 190 grader i ca 10-12 min.
Nougatcreme
-
Udblød husblas i koldt vand. Varm fløden op til kogepunktet og fjern fra varmen.
-
Nougat i små stykker tilsættes i fløden, og røres godt sammen. Rør husblassen ud i den varme nougatfløde.
-
Stil på køl i 3 timer til massen har sat sig lidt. Pisk derefter fast med en el-pisker. Fyld den derefter i en sprøjtepose og så er den klar til brug.
Sveskefyld
-
Kog vand, sveske, sukker og citron op i ca 5 min. Blend det med en stavblender til en jævn masse. Lad det køle af og fyld i en sprøjtepose – klar til brug.
Samling
-
Saml de små kransekager to og to med en lille smule sveskefyld i midten og en rand af nougatcreme. Lad det lige sætte sig på køl inden de dyppes i chokoladen.
-
Temperér den mørke chokolade eller smelt overtræk efter instruktionen på emballagen.
-
De samlede kransekager dyppes i chokoladen, så den ene halvdel dækkes. Dryp godt af og stil dem til at tørre. Drys evt med lidt bladguld.
Tip
Find flere konfektopskrifter lige her