Luksus nougatkiksetern med peanuts 20
De her luksus nougatkiksetern er lige præcis så gode, som de ser ud. Hvis du elsker kiksebunden på en cheesecake, nougat, saltede, knasende peanuts og sprød, mørk chokolade, så må du ikke snyde dig selv for den her vanvittige opskrift. Kombinationen af sødt, bittert og salt med blødt og sprødt er helt fænomenal, og den vil med stor sandsynlighed vække begejstring hos både de største og mindste. Oplagt i juletiden, men god hele året rundt.
Hvis du vil gøre det helt nemt for dig selv, kan man anvende ODENSE Mørk Overtræk. Så behøver d ikke bekymre dig om temperering af chokolade.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 20 stk.
-
Nougatkiksetern med peanuts
- 100 g knuste fuldkorns Digestive kiks
- 50 g Smør
- 50 g saltede Peanuts
Sådan gør du
- Knus kiksene, så de ligner grov rasp.
- Hak chokoladen, og del den i to lige store portioner. Smelt den første portion sammen med smørret. Bland chokolademassen med de knuste bland med kiks.
- Beklæd en lille form på ca. 12x17 cm med plastfilm. Kom kikseblandingen i bunden af formen, og pres den sammen med hånden. Sæt formen på føl, til kikselaget er stivnet.
- Hak peanutsne groft.
- Smelt nougaten, og fordel den ud på laget med kikseblandingen. Dys med grofthakkede peanuts. Tryk nødderne en anelse ned i nougaten, og sæt formen køl igen, evt. 30 min. i fryseren.
- Temperér anden halvdel af den hakkede chokolade over vandbad eller i mikroovn, og fordel chokoladen over laget med peanuts. Når chokoladen har sat sig, tages konfektstykket op af formen, og skæres i små tern.
Tip
Find flere konfektopskrifter lige her
Opbevar konfekten på køl i en lufttæt beholder.