Sværhedsgrad
Arbejdstid
1 timer
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
2 timer
Vurder denne opskrift

5 ud af 5 stjerner baseret på 1 anmeldelse

Flødeboller med timian og citron 20

Prøv disse andeledes og virkelig lækre flødeboller med smag af citron og timian. Timian bruges normalt mest i det salte køkken, men giver et fantastisk tvist til disse søde flødeboller. Kombinationen af kransekagebund, citron og timian skum og hvid chokolade er helt fantastisk. Lav nemt kransekagebund med ODENSE kransekagemasse.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 20 stk.

Sådan gør du

Kransekagebund

  1. Sprøjt kransekagemassen ud på en bageplade med bagepapir, i små runde kager på ca. 5 cm i diameter og 1,5 cm i højden.
  2. Bag kransekagerne ved 220 grader i ca. 8-10 min.

Citron timian skum

  1. Sukker, glukosesirup, citronsaft, citronskal og timian koges op til 118 grader.
  2. Kom æggehviderne i skålen som skummet skal piskes i. Æggehviderne piskes let op, lige inden sukkerlagen rammer de 118 grader.
  3. Når sukkerlagen er klar, tages timian op og lagen hældes langsomt ned langs kanten af skålen, mens der piskes. Skummet skal nu piskes, til det er helt afkølet, og det kan godt tage 15 min eller mere. Hvis ikke skummet bliver pisket nok, vil det falde sammen og blive meget svært at dyppe i chokoladen.
  4. Sprøjt skummet op på kransekagebundene. Brug en rund tyl i en sprøjtepose og sørg for at flødebollerne ikke bliver alt for høje.

Samling

  1. Temperer chokoladen og overtræk flødebollerne. Se konditorens bedste råd til at overtrække dine flødeboller perfekt og en vellykket temperering!
  2. Farv lidt hvid chokolade grøn, med farve beregnet til chokolade og pynt flødebollerne med grønne striber hvide og friske timian blade.

Tip

Du kan også bruge ODENSE Hvid overtræk hvis ikke du vil temperere chokolade. ODENSE Hvid overtræk skal ikke tempereres, men kan blot smeltes. Se den uddybende forklaring på forskellen på chokolade og overtræk her.

Find alle vores opskrifter på flødeboller her.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften