Små lagkager med hindbær 6
Små, delikate lagkager, som kan pyntes akkurat efter lyst og behov. Det er sjovt at få sin egen lille kage, i stedet for at dele en stor, og med fondantens uendelige muligheder, kan man pynte så langt kreativiteten rækker. Det er nemmest at få lagkagerne til at holde deres form, hvis man har nogle forme (bageringe), de kan stå og sætte sig i. De fås i velassorterede isenkræmmere til beskedne beløb. Tilbehør: en bagering på ca. 8 cm i diameter, evt. 6 små forme
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 6 stk.
- 6 Æg (str. XL)
- 150 g Sukker
- 100 g Hvedemel
- 50 g Kartoffelmel
-
Hindbærskum
- 2 dl Piskefløde
- 2 dl Creme Fraiche 38%
- 4 spsk Flormelis
- 1 Vaniljestang (kornene herfra)
- 0,50 glas Hindbærmarmelade
-
Overtræk
-
-
Pynt
-
-
-
-
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
- Smør de små forme, og sprøjt kransekagemassen i formene. Bag kagerne i ca. 10 minutter ved 200° C, til de er gyldne.
- Skræl skallen af de to appelsiner med en tyndskræller. Skær derefter tynde strimler af skallen.
- Rør saften af de 2 appelsiner, appelsinskallen, sukker og vanilje sammen.
- Kog det hele ned til en næsten karamelagtig konsistens, og hæld over de lune kransekager.
Tip
Kransekagerne (uden appelsin) kan opbevares 3-4 dage på køl, og ca. 1 måned på frost.
Se vores store udvalg af kransekager lige her.