Sværhedsgrad
Arbejdstid
35 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1,25 timer
Vurder denne opskrift

4 ud af 5 stjerner baseret på 6 anmeldelser

Brombærkage med marcipan 10

Gå på jagt efter brombær i skov og krat, eller køb dem enten friske eller på frost, og nyd dem i en vidunderlig skærekage. Kagen er nem at bage, praktisk at have med, og så kan den holde sig frisk og dejlig fugtig i op til flere dage.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 10 stk.

  • Brombærkage

  • 150 g blødt Smør
  • 150 g lyst Rørsukker
  • 3 Æg
  • 80 g Hvedemel
  • 1 knsp. Salt
  • 100 g Brombær
  • 2 spsk Mandelflager
  • Tilbehør

  • Flormelis til drys
  • Creme Fraiche

Sådan gør du

Hold skærmen tændt
  1. Tænd ovnen på 180°C.
  2. Smør en lille rugbrødsform og beklæd den efterfølgende med et stykke bagepapir, for papiret lægger sig helt tæt op ad kanterne.
  3. Pisk smørret og sukkeret sammen i et par minutter. Riv marcipanen groft, og rør i massen. Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk kort mellem hvert æg.
  4. Bland hvedemelet sammen med saltet, og vend blandingen i dejen. Vend forsigtigt brombærrene i.
  5. Fordel dejen i formen og drys med mandelflager.
  6. Bag kagen i midten af ovnen i ca. 40 min. Mærk efter med en kødnål om kagen er bagt. Hænger der dej ved, bages kagen i lidt længere tid.
  7. Afkøl kagen i formen på en bagerist, før den vendes ud.
  8. Anret kagen og drys med sigtet flormelis. Server med creme fraiche.

Tip

Find endnu flere opskrifter på kage og desserter i vores store opskriftsunivers

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften