Juledessert - islagkage med brunkagebund og kirsebærsauce 10
Vil du lave en dessert, der indkapsler smagen af jul, så får du her opskriften på den ultimative jueldessert. Denne smukke islagkage er lavet på en sprød bund af krydret brunkage. I den cremede hjemmelavede is er der både marcipan og Amarena-kirsebær og på toppen et elegant marmoreret mønster lavet med siruppen fra kirsebærrene. Som prikken over i'et der der lagt et par enkelte hele kirsebær øverst. Juledesserten kan forberedes i god tid og opbevares i fryseren, så du kan nyde julehyggen og dine gæster uden dessert-stress.
En perfekt afslutning til julefrokosten eller som et alternativ til den klassiske risalamande juleaften.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 10 personer
-
Brunkagebund
- 200 g brunkager eller pebernødder
- 50 g Smør
-
Iscreme med marcipan og kirsebær
- 50 g Flormelis
- 0,25 dl Vand
- 6 stk. Pasteuriserede æggeblommer
- 100 g Sukker
- 1 tsk Vaniljesukker
- 5 dl Piskefløde
- 150 g Amarena kirsebær
- 3 spsk sirup fra amarena kirsebærrene
-
Pynt
- Amarena kirsebær
Sådan gør du
Brunkagebund
- Knus småkagerne og smelt smørret. Rør det smeltede smør i småkagerne.
- Tryk småkageblandingen ud i bunden af en springform (ca. 20 cm), foret med plastfilm. Sæt formen i køleskabet.
Iscreme
- Ælt marcipanen og flormelissen godt sammen, og tilsæt vandet. Ælt massen til den er blød og fri for klumper.
- Pisk æggeblommerne, sukkeret og vaniljesukkeret til en lys og luftig æggesnaps.
- Pisk fløden til en let skum.
- Hak kirsebærrene i mindre stykker.
- Bland marcipanmassen med æggesnapsen, og vend flødeskummet i. Vend forsigtigt de hakkede kirsebær i, og fordel iscremen på småkagebunden.
- Dryp kirsebærsiruppen over islagkagen, og marmorer et fint mønster med enden af en ske.
- Sæt islagkagen i fryseren i minimum 4 timer (gerne natten over).
- Tag kagen ud af fryseren 1/2 time inden servering og pynt den gerne med kirsebær på toppen.
Tip
Islagkagen kan laves i god tid, da den skal stå på frost i minimum 4 timer-
Find flere juleopskrifter lige her