Sværhedsgrad
Arbejdstid
30 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1.5 timer
Vurder denne opskrift

5 ud af 5 stjerner baseret på 9 anmeldelser

Risalamande med marcipan 6

Vi har opgraderet den traditionelle risalamande med revet, ristet marcipan, som giver et dejligt knasende element til den traditionelle juledessert. Den ristede marcipan passer perfekt til risalamande og tilføjer ekstra smag! Vores risalamande med marcipan er perfekt til julefrokosterne og juleaften, hvor der lige skal sættes prikken over i'et på den lækre dessert. Du kan læse meget mere omkring historien og oprindelsen af risalamanden lige her. Du kan også få tips til at pifte din risalamande op lige her.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 6 personer

Sådan gør du

Risalamande

  1. Kom mælk og grødris i en gryde og kog langsomt op under konstant omrøring.

  2. Skru ned for varmen til næstlaveste blus. Rør rundt et par minutter og læg låg på gryden.

  3. Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud, vend vaniljekornene sammen med sukker på et skærebræt, så vaniljekornene skilles af.

  4. Kom sukker, vaniljekorn og den hele tomme vanilje stang i gryden, rør rundt og lad risengrøden simre svagt i 45-50 minutter under jævnlig omrøring. Lad risengrøden køle helt af (den kan med fordel laves dagen i forvejen)

  5. Inden servering – eller en times tid før den serveres - Smut og hak mandlerne (gem evt. en enkelt til mandelgaven). Pisk fløden til en luftig flødeskum og vend den i risengrøden sammen med de hakkede mandler.

Ristet marcipan

  1. Riv marcipanen, på den grove side af rivejernet, direkte ned på et stykke bagepapir. (dette er nemmest hvis den har været på køl eller frost)

  2. Rist marcipanen i ovnen ved 180 grader i 6-8 min. Hold øje med det, da bagetiden er meget afhængig af din ovn.

Tip

Du kan selv vælge, om du vil rive marcipanen eller brække den ud i grove stykker, der bliver bagt. Begge dele smager vidunderligt!

Find flere juleopskrifter lige her

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften