Petit fours is med nougat og kanel 16
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 16 stk.
-
Fragilitebund
- 2 dl Æggehvider
- 350 g Sukker
-
Nougat kanel is
- 2 tsk Kanel
- 0,25 dl Calvados
- 1 liter Vaniljeis
-
Pynt
- Flormelis
- Kakao
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Pisk æggehviderne, tilsæt sukker lidt af gangen og pisk til hviderne er helt stive og seje. Riv marcipanen i æggehviderne og bland forsigtigt.
-
Smør massen ud på en stor bageplade beklædt med bagepapir i ca. 1,5 cm's tykkelse. Bag bunden til den er lysebrun og let fjedrende ved 180 ° C i ca. 20 minutter. Del bundene i to, vend dem over på et nyt stykke bagepapir og træk det brugte af.
-
Smelt nougat ved svag varme i en gryde og bland med kanel og Calvados. Rør vaniljeisen sammen med nougat og fordel iscremen på den ene bund.
-
Læg den anden over som låg og sæt straks kagen i fryseren til den er helt frossen.
-
Stik iskagerne ud som stjerner, måner eller hjerter med udstiksforme og sæt dem evt. tilbage i fryseren indtil servering.
-
Drys med kakao og/eller flormelis, så er der serveret.