Sværhedsgrad
Arbejdstid
10 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
30 minutter
Vurder denne opskrift

5 ud af 5 stjerner baseret på 1 anmeldelse

Bagte marcipanæbler 8

Bagte marcipanæbler - opskrift på juledessert med saftige æbler! Fyld de bagte æbler med kransekagemasse tilsat calvados eller cognac.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 8 personer

  • 8 stk. saftige danske Æbler
  • Lidt Calvados eller Cognac
  • 25 g Hasselnødde- eller Mandelflager
  • Tilbehør

  • Flødeskum eller Vaniljeis

Sådan gør du

  1. Fjern kernehuset i æblet med et udstiksjern og sæt æblerne i et ovnfast fad.
  2. Sprøjt lidt kransekagemasse i hvert æble, dryp med Calvados og sprøjt resten af kransekagemassen i æblerne, så der bliver en flot top. Drys med mandel- eller hasselnøddeflager.
  3. Bag æblerne i ovnen ved 200° C i 20 minutter, eller 175° C hvis varmluft.
  4. Serveres lune med flødeskum eller is til.

Tip

Find flere dessertopskrifter eller æblekage-og tærteopskrifter lige her. 

Produkter i opskriften