De bedste opskrifter på pandekager og vafler

Søde pandekager med is er en klassisk dessert, som kun bliver bedre af at få tilsat lidt marcipan og måske en god chokoladesauce.

Vafler og pandekager spises ofte som dessert i vinterhalvåret, men de fungerer også godt om sommeren med friske bær og god vaniljeis.

Prøv vores grillede pandekager med jordbærsauce – den perfekte dessert til en sommerlun grillaften. Se alle vores opskrifter på pandekager her på siden.

Pandekager er både børn og voksnes favoritter. De er nemme at lave, og så er det også muligt at lave mange ad gangen, fordi de kan holde sig lune, imens du laver dem. Perfekt til brunch med gæster eller bare en hyggelig morgen, eftermiddag eller aften.

Pandekageopskrifter

Pandekager

Pandekager er, som navnet angiver, en flad kage, der tilberedes på en pande. Den klassiske pandekage består af æg, mælk, smør og mel, men der findes efterhånden et hav af nyfortolkninger af den oprindelige opskrift.

Pandekager adskiller sig fra traditionelle kager ved, at de steges på en pande i stedet for at blive bagt i ovnen. Derfor er en pandekagedej typisk også lidt mere tyndtflydende end en normal kagedej.

Er der tale om de pandekager, de laver i Amerika, er dejen dog lidt tykkere, hvilket også giver en tykkere og mere kageagtig pandekage.

Læs med om, hvor pandekager stammer fra nedenfor, og se vores bud på nyfortolkninger af den traditionelle pandekageopskrift med vores gode ODENSE-ingredienser.

Pandekager Barn

Hvor stammer pandekager fra?

Pandekager er en lækker spise, der kan laves på mange forskellige måder, og som smager fantastisk, ligegyldigt hvordan de er lavet. Men hvor stammer pandekager egentlig fra?

En af forklaringerne på pandekagens oprindelse skal dateres helt tilbage til dengang, danskerne fastede i 40 dage op til påske.

Inden fasten gik i gang skulle køkkenet tømmes for alle de madvarer, som ikke måtte spises under fasten, og som ikke kunne holde sig til den var forbi.

Her var mælk, smør og æg nogle af disse madvarer. Ingredienserne blev blandet med mel og vupti: Her opstod pandekagerne!

Hurra Pandekager

Opskrift på pandekager

Den oprindelige opskrift på pandekager består af mel, mælk, smør og æg. Men du kan lave pandekager med flere ingredienser end det, og du kan tilmed tilpasse pandekagerne helt efter eget ønske.

Er du fan af pandekager, har du helt sikkert stået i køkkenet og kokkereret forskellige pandekager op til flere gange. Pandekager er fantastiske, da de kan spises på alle døgnets timer: Pandekager til brunch, til eftermiddagskaffen eller til dessert. Der er ikke dét, pandekager ikke kan spises til.

Hos Odense Marcipan har vi udviklet opskrifter på pandekager med lækker marcipan, nougat og chokolade, som du kan bruge direkte eller som inspiration til din helt egen pandekageopskrift.

Amerikanske Pandekager Med Æble Og Nougat

Amerikanske pandekager

Pandekager kan fortolkes og laves på mange forskellige måder.

I Danmark laver vi typisk tynde store pandekager af en tynd og mere flydende dej, hvor de i Amerika laver pandekager på en helt anden måde.

Her laves dejen tyk, så pandekagerne bliver svampede og fyldige.

Disse amerikanske pandekager er tilsat nougat, som giver pandekagen et lækkert tvist. Tilføj frugt og karamelsauce til de amerikanske pandekager og servér.

De amerikanske pandekager kan bruges som et sødt indslag til en lækker brunch, eller som dessert eller en lækker eftermiddagssnack.

Tynde Sprøde Pandekager Med Marcipan

Skønne pandekager med øl

Øl i pandekager lyder måske lidt skørt. Men faktisk gør øllen pandekagerne ekstra sprøde og giver dem lidt kant.

Vi har udviklet en lækker opskrift på pandekager med øl, som kan bruges til en lækker dessert hele året rundt.

Vi har yderligere tilføjet marcipan til pandekagerne med øl, hvilket giver smagfulde, søde og sprøde pandekager.

Servér dem med lidt friske hindbær, og drys med flormelis. Skal det være ekstra lækkert, kan du servere pandekagerne med lidt vaniljeis.

Chokoladepandekager

Prøv pandekager med chokolade

I Danmark er det traditionelle tilbehør til pandekager sukker og syltetøj, hvor det i Amerika er ahornsirup.

Men til disse lækre pandekager med chokolade behøves der slet intet tilbehør. Chokoladen er nemlig tilføjet i dejen, så du får en lækker, sød og smagfuld pandekage.

Tilsæt både Odense Marcipans mørke chokolade og kakaopulver i pandekagerne, så du får en intens og skøn smag af chokolade.

Skal der alligevel lidt tilbehør til dine chokoladepandekager, vil vi anbefale en skøn og frisk vaniljeis.

Græskarpandekager Med Chokoladesauce

Halloweeninspirerede glutenfrie pandekager

Til Halloween har vi altid græskar i store baner stående hjemme i køleskabet. Hvis du har græskar til overs, og ikke ved hvad det skal bruges til, kan du lave skønne pandekager med græskar.

Smelt mørk chokolade og hæld det ud over de lækre pandekager. Pandekagerne er et hit for alle aldre!

Ønsker du glutenfri pandekager, kan selvsamme pandekager laves med glutenfri mel.

Pandekager På Panden

Hvordan laver man pandekager?

Grundopskrift på pandekager:

  • 3 dl mælk
  • 2 dl mel
  • 1/2 tsk. vaniljepulver
  • 1 æg
  • 1 tsk. sukker
  • Smør til stegning

Bland alle de tørre ingredienser i en skål. Tilsæt herefter mælk lidt ad gangen, og pisk godt så du undgår klumper. Til sidst tilsættes æg, og smør smeltes på panden.

Fordel den første omgang dej på panden, og vend når den slipper panden. Servér med sukker, syltetøj, eller hvad du lyster.

Se hele vores udvalg af opskrifter på pandekager og vafler ovenfor.