Chokolademuffins 18
Giv dig i kast med denne opskrift på lækre chokolademuffins toppet med en skøn, cremet nougatcreme. De bløde og saftige muffins har en skøn chokoladesmag, der balanceres perfekt af den søde og fyldige nougatcreme. Perfekte til både kaffebordet, fødselsdagen eller som en ekstra forkælelse til den søde tand. Servér dem, som de er, eller pynt med hakkede nødder eller chokoladespåner for et ekstra dekorativt touch.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 18 stk.
- 150 g Smør
- 4 Æg
- 250 g Sukker
- 1 spsk Vaniljesukker
- 4 dl Hvedemel
- 1 tsk Bagepulver
-
Topping
- 3 dl Piskefløde
- 1 Espresso stick eller 2 tsk instant kaffe
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Smelt smør og hakket chokolade ved svag varme. Pisk æg, sukker og vaniljesukker skummende og luftigt. Tilsæt marcipan, og pisk dejen igennem. Vend sigtet hvedemel og bagepulver i dejen, og bland med chokoladesmør.
-
Fordel dejen i smurte muffinsforme, og bag kagerne ved 175° C i ca. 20 minutter.
-
Varm nougat og fløde op i en gryde under omrøring, til nougaten er helt smeltet. Bland med espresso, og sæt fløden til afkøling. Når den er helt kold, piskes den til en creme, og kommes i en sprøjtepose.
-
Sprøjt nougatcremen ud på de kolde muffins og sæt dem koldt indtil serveringen.