Chokoladekage med nougat – luksus mudcake 10
Mudcake med et lækkert twist, der leder tankerne hen på den svenske kladdkaka med sin bløde, fudgy midte og intense kakaosmag. Her får du en ekstra luksusvariant toppet med silkeblød nougat og et strejf af gyldent drys, som løfter kagen til noget helt særligt. Den er nem at bage og oplagt at forberede i god tid – du skal blot pynte den lige inden servering. En perfekt dessert til lange vinteraftener, gæster eller selvforkælelse på højt plan.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 10 stk.
-
Mudcake
- 150 g Smør
- 3 Æg
- 3 dl Sukker
- 2 dl Hvedemel
- 1 dl Kakao
- 2 tsk Vaniljesukker
- 1 Knivspids Salt
-
Nougat-topping
Sådan gør du
Mudcake
-
Tænd ovnen på 175 grader (alm. ovn).
-
Læg bagepapir i bunden af en springform (21-22 cm i diameter).
-
Smelt smørret og stil gryden til side.
-
Pisk æg og sukker sammen i en skål. Det skal ikke være luftigt, bare rørt godt sammen.
-
Bland de tørre ingredienser i en anden skål (mel, kakao, vaniljesukker og salt), og rør dem i æggeblandingen.
-
Tilsæt det smeltede smør og rør til en ensartet dej.
-
Hæld dejen i den beklædte form og bag midt i ovnen i 17-20 minutter. Kagen skal være fast i kanten men blød i midten.
Nougattop
- Skær nougaten i tynde skiver med en ostehøvl. Tag Nougaten direkte fra køleskabet, så er det nemmest.
- Fordel nougatskiverne på den varme kage lige efter den er taget ud af ovnen.
-
Når nougaten er smeltet, smøres den forsigtigt ud i et jævnt lag. Lad kagen sætte sig - rigtig gerne i køleskabet i et par timer.
- Drys med lidt gulvstøv inden servering for et ekstra fint udtryk.