Nougatcookies 16
Overrask én, du holder af, med hjemmebagte nougatcookies. De er nemme at lave og perfekte til eftermiddagshyggen. Bløde og seje med lækre sprøde kanter, og med et lille knas fra hasselnødderne og den fyldige nougat bliver de bare ekstra gode.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 16 stk.
- 275 g Smør
- 2 dl Sukker
- 2 dl Brun farin
- 2 stk. Æg
- 6 dl Hvedemel
- 1 tsk Vaniljesukker
- 3 tsk Bagepulver
- 0,50 tsk Salt
- 1 dl Hasselnødder
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
Nougatcookies
- Skær nougaten i tern.
- Smelt smørret, og lad det køle af i ca. 15 minutter.
- Rør sukker og brun farin i smørret. Tilsæt et æg ad gangen.
- Bland hvedemelet, vaniljesukker, bagepulver og salt i en skål. Rør de tørre ingredienser i dejen og vend chokoladeknapperne i.
- Del dejen i 16 stykker, tryk dem flade, og læg en terning nougat i hver. Rul dem derefter til kugler omkring nougaten.
- Hak hasselnødder groft, og læg dem på en tallerken. Dyp oversiden af kuglerne i nødderne, og sæt dem på køl i ca. 1 time.
- Forvarm ovnen til 180 grader.
- Læg kuglerne på en bageplade med bagepapir. Bag dem i 13-15 minutter, de skal være lidt bløde i midten.
- Sæt en bageform eller et glas over de varme cookies og kør det rundt, så de får en rund og fin form.
Tip
Hvis dejen får lov at hvile længere på køl, får du en cookie, der bliver højere og mere chewy.