Sværhedsgrad
Arbejdstid
15 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
50 minutter
Vurder denne opskrift

0 ud af 5 stjerner baseret på 0 anmeldelser

Sommercocotte 4

Opskriften er udviklet af Claus Holm, der næppe behøver større introduktion. Hans daglige base er restauranten Sans og Samling, men samtidig ses han ofte som TV-kok. Opskriften er baseret på idéen om at komme med inspiration og opskrifter til nemme og velegnede desserter med marcipan, som alle kan laves på grillen.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 4 personer

Sådan gør du

  1. Skær 4 skiver marcipan og kom dem i bunden af smurte cocotter. Skær sommerbærrene i passende tern og fordel dem i cocotterne og afslut med et blad mynte.
  2. Skær 4 skiver marcipan mere og form dem således de passer som låg på cocotten.
  3. Læg bagepapir sammen med staniol over cocotterne (bagepapir vender imod marcipanen) og stil dem på en keramikplade eller uglaseret klinke på grillen.
  4. Grilles ved grillens eftervarme under låg i ca. 18 minutter. Efter ca. 12 minutter tages bagepapir og staniol af cocotterne (pas på de er meget varme) for at give marcipanen en sprød overflade. Serveres evt. med lidt af de overskydende sommerbær.

Tip

Du kan også grille ved indirekte varme i stedet for eftervarme, så fungerer kuglegrillen som en slags varmluftsovn. Indirekte varme laver du ved at lægge en foliebakke i bunden af grillen og fordele briketterne langs siderne af bakken.

Find flere dessertopskrifter lige her. 

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften