Sværhedsgrad
Arbejdstid
15 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1 timer
Vurder denne opskrift

5 ud af 5 stjerner baseret på 3 anmeldelser

Hjemmelavet kagecreme 20

Det er ikke meget sværere at lave hjemmelavet kagecreme end at lave kagecreme fra brev, men man kan virkelig smage forskel. Den her hjemmelavede version af kagecreme med vaniljekorn fra en vaniljestang er cremet, mild og fyldt med vaniljesmag. Perfekt til jordbærtærter, lagkage, fastelavnsboller eller som fyld i små vandbakkelser. Når først du har prøvet den, er det svært at gå tilbage til den færdiglavede version.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 20 personer

  • Kagecreme med vanilje

  • 1 Vaniljestang eller 2 tsk vaniljesukker
  • 3,50 dl Piskefløde
  • 4 dl Sødmælk
  • 75 g Sukker
  • 60 g Maizena
  • 3 Æggeblommer
  • Hvis du vil have luftig creme til eks. lagkager

  • 3,50 dl Piskefløde (til flødeskum)

Sådan gør du

Hold skærmen tændt

Kagecreme med vanilje

  1. Skær vaniljestangen over, og skrab kornene ud.
  2. Kom vaniljestangen og kornene, fløden og 3 af de 4 dl mælk i en gryde, og bring det i kog.
  3. Bland den sidste ene dl mælk, sukkeret, maizenaen og æggeblommerne i en skål, og pisk det sammen.
  4. Når mælke-flødeblandingen koger, hældes den langsomt over i skålen med de æggeblandingen, og det hele piskes godt sammen.
  5. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog den langsomt op under omrøring. Lad cremen koge igennem et minuts tid under omrøring.
  6. Hæld cremen i en skål, og sæt den til afkøling 1 time i køleskab (For at undgå mælkeskind på cremen, mens den afkøler, kan du drysse overfladen med lidt sukker).
  7. Pisk den kolde creme godt igennem, så den bliver klumpfri.

Hvis cremen skal bruges til fx lagkager og flødeskumskager, kan du piske flødeskum af 3,5 dl piskefløde, og vende det forsigtigt i cremen.

Lignende opskrifter