Sværhedsgrad
Arbejdstid
35 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1 timer
Vurder denne opskrift

0 ud af 5 stjerner baseret på 0 anmeldelser

Edderkoppemuffins - Chokolademazariner med orange spindelvævfrosting 12

Prøv vores opskrift på edderkoppemuffins, der består af chokolademazariner dekoreret med orange frosting og et flot chokoladespindelvæv. De lækre muffins passer perfekt til halloween, børnefødselsdag eller andre festlige lejligheder.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 12 stk.

Sådan gør du

  1. Chokolademazariner: Tænd ovnen på 175° C, og sæt papirforme i en fast muffinform.
  2. Riv marcipanen på den grove side af et rivejern (dette er nemmest, hvis marcipanen er kold). Pisk marcipan sammen med sukker og blødt smør i en skål med en elpisker. Pisk 1 æg i ad gangen. Rør hvedemel, kakao og salt i dejen. Hak chokoladen fint, og vend den i dejen.
  3. Fordel dejen i formene, og bag dem i ovnen i 20-25 minutter. Afkøl kagerne helt.
  4. Orange frosting: Pisk smør, flormelis og vaniljesukker lyst og luftigt med en elpisker. Tilsæt mælk og citronsaft, og pisk frostingen godt sammen, til den er jævn. Tilsæt orange frugtfarve, til frostingen har den ønskede orange farve.
  5. Chokoladespindelvæv: Hak chokoladen fint, og hæld den i en skål. Opvarm fløden til kogepunktet, og hæld den i skålen med chokoladen. Rør rundt med cirkelbevægelser i midten af skålen med en dejskraber, til chokoladen smelter, og ganachen er ensartet. Lad ganachen køle af i ca. 5-10 minutter, til den tykner en smule.
  6. Servering: Smør et lag orange frosting på toppen af hver muffin. Hæld chokoladeganachen i en sprøjtpose med tynd spids tylle, og lav 3 cirkler inden i hinanden oven på frostingen på hver kage. Brug en tandstik til at trække linjer fra midten og ud, så det ligner edderkoppespind.

Produkter i opskriften