Kage og dessert uden tilsat sukker

Hos Odense Marcipan elsker vi søde sager som dessert, kage og konfekt, men vi ved også, at nogle af jer – af forskellige årsager – fravælger sukker. Og det kan også være en spændende udfordring!

Er du en af dem, der har valgt at begrænse dit indtag af sukker, skal du ikke snydes for vores lækre kager og skønne desserter. Vi har en række lækre opskrifter på både kage, dessert og julekonfekt, som alle er uden tilsat sukker.

Find et lille udvalg af vores bedste kageopskrifter uden tilsat sukker nederst på siden, som alle er lavet på vores gode marcipan uden tilsat sukker.

Her på siden kan du også læse mere om kage og dessert uden tilsat sukker – og du kan blive klogere på forskellen mellem sukkerfri og uden tilsat sukker.

Kransekagetoppe Uden Tilsat Sukker

Hvad er sukker?

Ordet sukker er den fælles danske betegnelse for en gruppe af kulhydrater, der ofte anvendes i desserter, kager og andre søde sager. Derudover bruges sukker også i mange madretter.

Det mest almindelige sukker, som det kendes fra de danske køkkener, er sukrose. Sukrose fremstilles af sukkerroer og sukkerrør. Sukrose er oftest det man kan købe i supermarkederne som normalt sukker, flormelis, perlesukker osv.

Der findes også mange andre former for sukkerarter, to af dem er glukose (druesukker) og fruktose (frugtsukker).

Uden Sukker Sukker

Er sukker usundt?

Når man lytter til medierne, kan man nogle gange få den opfattelse, at sukker er skidt for os. Det kommer sig af, at sukker er en effektiv energikilde, men den er ikke den eneste. Vores kroppe har brug for energi, men vi skal også passe på med at få for meget over længere tid. Det er dette, der kan føre til vægtøgning.

Ifølge Fødevarestyrelsens officielle kostråd er sukker dog ikke usundt i sig selv, det handler om hvor store mængder du indtager, over hvor lang en periode, samt hvad du ellers indtager. Hvis du indtager så store mængder sukkerholdig mad at det optager pladsen fra sund mad, kan du får svært ved at få de vitaminer og mineraler, som du har brug for. Hvis du derimod spiser god, sund mad og får de vitaminer og mineraler, som din krop har brug for, så er der fin plads til søde sager en gang imellem.

Vi foreslår derfor, at du spiser sundt til hverdag, så kan du nemlig nyde vores lækre kager og desserter med god samvittighed. Og hvis du stadig vil skære ned på dit sukkerindtag, så brug vores lækre marcipan uden tilsat sukker.

Blåbærmuffins Med Chokolade Og Marcipan Uden Sukker 01

Findes der kager og desserter uden tilsat sukker?

Kort fortalt, ja! Der findes mange lækre opskrifter på kager og desserter uden tilsat sukker, som giver nogle velsmagende resultater. Du behøver altså ikke at gå på kompromis men den gode smag, hvis du vil begrænse dit sukkerindtag.

Vi har samlet nogle af vores favoritopskrifter på kager uden tilsat sukker nederst på siden, som alle sammen indeholder marcipan uden tilsat sukker.

Vi kan varmt anbefale sukkerfri is til vores kager og desserter uden tilsat sukker, eller du kan servere dem med en let cremefraiche eller skyr, rørt op med vaniljekorn.

Vi har gjort meget ud af, at vores desserter uden tilsat sukker smager lige så skønt, som vores desserter med tilsat sukker, så alle kan nyde noget sødt og lækkert.

102647 Marcipan Uden Tilsat Sukker 150G

Forskellen på sukkerfrie kager og kager uden tilsat sukker

Der er forskel på om en kage eller en dessert er sukkerfri eller uden tilsat sukker.

Når vi skriver, at en opskrift eller et produkt er uden tilsat sukker, så betyder det, at der ikke er tilføjet mere sukker, end det der allerede er i ingredienserne.

Produkter og kager uden tilsat sukker vil altså fra naturens side indeholde sukkerarter, f.eks. fruktose, som er naturligt frugtsukker, og de kan i nogle tilfælde også indeholde sødestof.

Sukkerfrie opskrifter og sukkerfrie produkter må derimod højest indeholde 0,5 g sukkerarter pr. 100 g eller pr. 100 ml. Sukkerfri produkter kan også være sødet med sødestoffer i stedet.

Hos Odense Marcipan har vi ikke nogen sukkerfri produkter eller opskrifter, da alle de ingredienser, vi bruger, indeholder sukker fra naturens side. Derfor bruger vi udtrykket ’uden tilsat sukker’ fremfor ’sukkerfri’ på vores opskrifter og så har vi en marcipanvariant uden tilsat sukker. Den er sødet med sødestof i stedet.

Bærkage Med Marcipan Uden Tilsat Sukker

Bærkage med marcipan uden tilsat sukker

Det kan til tider være svært at finde gode opskrifter på kager uden tilsat sukker, men det er slut nu! Denne opskrift på kage med bær og marcipan uden tilsat sukker er en af vores bedst bedømte opskrifter, og det siger ikke så lidt!

Kagen er velegnet til både børn og voksne og fungerer godt som fødselsdagskage eller kage til andre festlige begivenheder, hvor dele af selskabet begrænser deres indtag af sukker.

Kagen kan eventuelt serveres med flødeskum eller skyr, som med fordel kan tilføres et strejf vanilje.

Fuldkorn

Ifølge Fødevarestyrelsen skal vi blive bedre til at vælge fuldkorn i vores madvarer. Fuldkorn er super godt, dels fordi det indeholder mange vitaminer, mineraler og kostfibre, og dels fordi det mætter mere, og derfor får os til at spise mindre. Fuldkorn er også godt for fordøjelsen og så kan en fuldkornsbaseret kost være med til at forebygge hjerte-kar-sygdomme, type 2-diabetes samt forskellige typer af kræft.

Der er altså ingen tvivl om, at fuldkorn er sundt, men hvordan får vi flettet fuldkorn ind i vores hverdag, hvor der helst også skal være plads til nydelse? Fødevarestyrelsen giver et tip i forbindelse med kostrådet om fuldkorn; Brug fuldkorn, hvis du bager selv. Derfor har vi udviklet opskrifter, hvor vi har skiftet det almindelige hvedemel ud med fuldkornsmel, så du kan nyde vores lækre produkter og samtidig nå tættere på det anbefalede indtag af 75 g. fuldkorn om dagen.

Fuldkornsæblekage Med Marcipan Og Kanel Uden Tilsat Sukker 01

Fuldkornsæblekage med marcipan og kanel

Vores Fuldkornsæblekage med marcipan og kanel er et sundere alternativ til en almindelig bagt æblekage. Vi har udskiftet sukker med sødemiddel, Original ODENSE Marcipan med vores marcipan uden tilsat sukker og hvedemel med fuldkornsmel, men kagen smager stadig mindst lige så dejligt.

Æbleroser Med Marcipan 01

Skøn dessert uden tilsat sukker

Opskriften på æbleroser med marcipan uden tilsat sukker er både en flot og sjov lille dessert, som kan serveres til de gæster, som fravælger sukker.

Opskriften er nem at gå til og tager blot 30 minutter at forberede og en lille time før du står med 12 styk færdiglavede små æbleroser.

Det bedste resultat opnås ved at bruge saftige og faste æbler. Æbleroserne samles ved hjælp af filodej, hvorpå den skønne masse af bl.a. marcipan uden tilsat sukker påføres.

Servér den skønne dessert uden tilsat sukker sammen med flødeskum, cremefraiche eller skyr. Vil du servere en dessert, der både er uden tilsat sukker og med færre kalorier, bør du undgå fløden og i stedet vælge skyr, en let cremefraiche eller blot servere æbleroserne, som de er.

Blåbærmuffins Med Marcipan Uden Tilsat Sukker

Blåbærmuffins med marcipan uden tilsat sukker

Vores opskrift på muffins med blåbær og marcipan uden tilsat sukker er velegnet til de fleste lejligheder.

Denne opskrift på kage uden tilsat sukker giver et fremragende resultat, og kagerne kan nydes af alle.

De friske blåbær bidrager med en let syrlig smag til de små muffins, som er sødet med ’Perfect strø’ fra Isis, vaniljekorn og vores gode marcipan uden tilsat sukker.

Ikke nok med at kagerne er uden tilsat sukker, så er de også nemme at forberede. Du kan nemlig forberede kagerne på kun 15 minutter. De fine kager er også velegnede til nedfrysning.