Sværhedsgrad
Arbejdstid
1 timer
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
2,5 timer
Vurder denne opskrift

4 ud af 5 stjerner baseret på 10 anmeldelser

Gammeldags fastelavnsboller med creme 12

Gammeldags fastelavnsboller med creme er en elsket klassiker, og for mange er netop denne type fastelavnsbolle en "rigtig" fastelavnsbolle. Og heldigvis er den hjemmelavede, klassiske fastelavnsbolle ingen sag at bage. Vi har forfinet opskriften ved at komme grofthakket chokolade i vaniljecremen. Den lidt bitre smag fra vores mørk chokolade 55 % supplerer den søde vaniljesmag godt og giver fastelavnsbollerne en dejlig smag. Pynt de gammeldags fastelavnsboller med en lækker chokoladeglasur og drys evt. med guldstøv for at give dem et festligt udtryk.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 12 stk.

  • Boller

  • 1 dl kold Mælk
  • 1 Æg
  • 25 g Gær
  • 300 g Hvedemel
  • 150 g Smør
  • 1 knsp. Salt
  • 2 spsk Sukker
  • 0,50 tsk Kardemomme, stødt
  • 1 sammenpisket Æg til pensling
  • Fyld med vaniljecreme og chokolade

  • 1 Æg
  • 2 spsk Sukker
  • 1 spsk Hvedemel
  • 1 tsk Vaniljesukker
  • 2,50 dl Mælk

Sådan gør du

Bolledej:

  1. Rør gæren ud i lun mælk og pisk ægget i.
  2. Smuldr smørret i 150 g hvedemel og tilsæt sukker, salt og kardemomme.
  3. Rør gærblandingen i dejen og slå den grundigt med en ske.
  4. Tilsæt resten af hvedemelet lidt ad gangen og ælt dejen til den er blank og smidig. Lad dejen hvile koldt i 15 minutter.

Vaniljecreme:

  1. Pisk æg, sukker, hvedemel og vaniljesukker sammen.
  2. Bring mælken i kog og hæld den i æggemassen under piskning.
  3. Hæld det hele tilbage i gryden og bring cremen i kog under omrøring. Afkøl cremen.

Samling:

  1. Rul dejen tynd og skær den ud i 12 kvadrater på ca. 10x10 cm.
  2. Læg en skefuld kagecreme midt på hver kvadrant og drys med grofthakket chokolade.
  3. Fold dejhjørnerne ind mod midten og klem dem godt sammen over fyldet. Læg bollerne med sammenføjningen nedad på en bageplade med bagepapir.
  4. Pensl bollerne med sammenpisket æg og lad dem hæve lunt til dobbelt størrelse i 30-45 minutter.
  5. Bag bollerne i ca. 15 minutter ved 200° C.
  6. Pynt de lune fastelavnsboller med creme med chokoladeglasur og nyd dem, mens de er friskbagte.

Tip

Drys evt. ODENSE guldstøv på toppen af fastelavnsbollerne.

Find alle opskrifter til fastelavn lige her. 

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften