Fastelavnsboller med kanelflødeskum 20
Den mest elskede fastelavnstradition her hos Odense Marcipan er uden tvivl fastelavnsbollen. Denne opskrift på fyldte fastelavnsboller har en skøn smag af kanel, som lader tankerne føre hen til jul. Cremen laves af flødeskum blandet med kanel og marcipan. Sæt prikken over i'et ved at drysse flormelis over.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 20 stk.
-
Boller
- 2,50 dl Mælk
- 50 g Gær
- 70 g Sukker
- 0,25 tsk Salt
- 100 g Smør , stuetemperatur
- 1 tsk Kardemomme
- 550 g Hvedemel
-
Fyld
- 6 dl Piskefløde
- 3 tsk Kanel
- 50 g Vand
Sådan gør du
Marmelade:
- Bland pektin og sukker.
- Kog blommesaften op, og tilsæt pektin-/sukkerblandingen under kraftig omrøring. Lad blommemarmeladen stå og simre i nogle minutter for at tykne den en smule.
- Tilsæt Madeira, og rør godt sammen. Sæt den færdige marmelade på køl, indtil den skal bruges (kan laves flere dage før).
Samling:
- Rul marcipanen tyndt ud (ca. 3 mm), og stik ud i ønsket størrelse.
- Placer en skive marcipan i bunden af en lille skål eller andet med en lille fordybning.
- Tryk marcipanen godt ud, og fyld lidt blommemarmelade i midten af marcipanen til ca. 0,5 cm fra toppen.
- Lad marcipanskål og blommemarmelade stå et par minutter, så det kan sætte sig lidt.
- Læg en marcipanskive ovenpå, og luk ”toppen” af marcipanskålen. Tryk sammen langs kanten, og vend ud af skålen.
- Smelt overtrækskapperne i mikroovn eller over vandbad, dyp konfekten, og stil derefter på bagepapir. Bruger du chokolade, temperér som angivet på emballagen.
Tip
Find flere konfektopskrifter lige her
Få tips og tricks til temperering af chokolade.