Sværhedsgrad
Arbejdstid
1 timer
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1,5 timer
Vurder denne opskrift

4 ud af 5 stjerner baseret på 2 anmeldelser

Karamelflødeboller 30

Denne opskrift giver de lækreste karamelflødeboller, der passer helt perfekt til dig, der bare elsker flødeboller. Og hvem gør ikke det?

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 30 stk.

Sådan gør du

Hold skærmen tændt
Bund:
  1. Bland marcipan og sukker. Tilsæt æggehvider lidt efter lidt under omrøring.
  2. Fyld massen i en sprøjtepose med stjernetyl, og sprøjt bundene ud i ca. Ø 3 cm.
  3. Bag bundene ved 210 ºC i ca. 8-10 min.
Skum:
  1. Kom sukker, glukosesirup, korn fra vaniljestang og vand i en gryde, og kog op ved jævn varme til 118 ºC.
  2. Pisk æggehviderne let i en røremaskine, og tilsæt derefter langsomt sukkerlagen, mens der piskes. Pisk indtil massen er helt kold. Det tager ca. 15 minutter.
Samling:
  1. Fyld skum/guf i en sprøjtepose, og sprøjt ud på de afkølede bunde.
  2. Temperér karamelchokoladen. Dyp flødebollerne i chokoladen, eller hæld chokoladen over flødebollerne.
  3. Pynt med guld-, rosa- eller bronzestøv.

Tip

Se vores bedste tips og tricks til de perfekte flødeboller her

Find alle vores opskrifter på flødeboller her.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften