Hvad er marcipan?

Marcipan er et nydelsesprodukt, som primært indeholder mandler og sukker. Kvaliteten af marcipanen afhænger af sammensætningen af de to ingredienser, kvaliteten af mandler og marcipanens struktur.

Marcipan bruges til kager og søde sager og er en central ingrediens i bl.a. til konfekt, påskeæg og kransekage. Men du kan også anvende marcipan til is, som fyld i dine fastelavnsboller eller til din sommerdessert på grillen.

Hvis du spørger os her hos Odense Marcipan, så findes der faktisk ikke den dessert eller kage, som ikke bliver bedre med en smule marcipan!

Hvornår er marcipan Ren Rå?

Der er ingen lovgivning på området omkring,  hvornår en marcipan må kaldes ren rå, men der er en branche kode, der siger, at en marcipan skal indeholde min. 60% mandler, for at man må kalde den for en ren rå marcipan. Derudover må produktet ikke indeholde abrikoskerner. Vores Original ODENSE marcipan indeholder 63% mandler. 

Hvad er marcipan lavet af?

Marcipan er en fødevare, som grundlæggende består af formalede mandler og sukker. Smagen og kvaliteten af marcipan er afhængig af mandlerne, forholdet mellem mandler og sukker og af marcipanens struktur.

Alt dette er med til at påvirke din smagsoplevelse samt din oplevelse med at arbejde med marcipanen.

For eksempel har vores figur- og overtræksmarcipan en meget fin struktur og højere sukkerindhold, som gør den nemmere at arbejde med og forme flotte marcipanroser og andet marcipanpynt til dine kager.

I vores bagemarcipan anvender vi abrikoskerner, som har en bedre bageevne, da abrikoskerner ikke på samme måde som mandler flyder ud, når marcipan anvendes til bagværk.

Vores ren rå marcipan egner sig perfekt til konfekt og og påskeæg, og har en skøn smag som er elsket igennem generationer.

Læs mere om, hvordan vi laver vores Odense marcipan her.

Marcipan af de bedste mandler

Vores marcipan bliver lavet på søde californiske og australske mandler, hvor forholdet mellem mandler og sukker er nøje afstemt, så marcipanen får den rette sødme og den udprægede mandelsmag.

Vi har valgt at bruge de californiske og australske mandler ud fra deres delikate smag, gode kvalitet og en meget kontrolleret dyrkning. Læs mere om, hvordan mandlerne kommer fra jord til vores marcipan her.