Kvaliteten af marcipan

Som én af verdens største marcipanproducenter sætter vi en ære i at levere produkter af høj, ensartet kvalitet. Vores kvalitetsstyring er BRC certificeret, og det er din garanti for en ensartet kvalitet, hver gang du køber ét af vores produkter.

Læs mere om vores certificeret kvalitetsstyring her, og hvad det betyder for dig som forbruger – eller læs med nedenfor, hvor vi giver dig et indblik i de råvarer, vi anvender i vores marcipan.

Søde, sprøde mandler

Størstedelen af de mandler, vi bruger til vores Odense Marcipan, kommer fra Californien eller Australien.

Californien er verdens største producent af mandler og producerer størstedelen af alle de mandler, vi konsumerer i hele verden.

De mandler, vi benytter, kommer fra et begrænset område i Californien; fra Bakersfield i syd til Chico i nord. Den sidste andel af mandler får vi fra Spanien, Australien og Marokko.

Eftersom vores Ren Rå marcipan indeholder 63 % mandler, skal vi bruge 126 gram mandler til at producere en pakke Original Odense Marcipan på 200 gram.

Bliv klogere på næringsindholdet i mandler og vores Odense marcipan her.

Bagemarcipan med abrikoskerner

Hvad er abrikoskerner?

Abrikoskerner minder om mandler i både smag og udseende.

Abrikostræerne vokser vildt i bjergene, og stenene fra abrikoserne bliver indsamlet af hyrder og bønder, som leverer dem til større virksomheder, der knækker stenene, renser og pakker kernerne. Det er disse kerner fra en abrikossten, som ligner og smager som en mandel.

Brug af abrikoskerner

Vi forarbejder abrikoskernerne, inden de anvendes i vores produkter, da det giver abrikoskernerne særlige egenskaber. Når man anvender abrikoskerner i bagemasser, så får produktet en bedre bageevne end når man kun anvender mandler. Abrikoskerner flyder ikke lige så meget ud ved høje temperaturer som mandler gør, og på grund af dette er de velegnet i bagværk som fx kransekage.

Vi anvender derfor abrikoskerner i vores ODENSE Bagemarcipan, som er tilsmagt med mandler, så massen er afstemt i sin bitterhed, så der opnås den ønskede marcipansmag - også efter bagning.

Sådan laver vi vores Original ODENSE Marcipan

Hos Odense Marcipan bruger vi kun de allerbedste mandler, som går gennem en nøje udvælgelsesproces, inden de sendes til Odense.

Når vi modtager mandlerne på vores fabrik i Odense, bliver de først blancheret, hvorefter vi smutter mandlerne.

De smuttede mandler bliver hakket og blandet med de øvrige ingredienser, og massen bliver herefter valset på store stenvalser, så marcipanen får den rigtige grove konsistens, som kendetegner vores Original ODENSE marcipan.

Du kan læse mere om, hvor mandlerne i vores marcipan kommer fra her.