Sådan overtrækker du med marcipan
Se vores konditors bedste tips & tricks til, hvordan du kan overtrække dine kager med marcipan, der giver et flot og professionelt udtryk.
Her er vores konditors råd til dig, der skal overtrække din kage med marcipan:
- Sørg først og fremmest for, at marcipanen er stuetemperatur (altså ikke fra køl), når du arbejder med den
- Marcipanen bør rudrulles til 2½ - 3 mm
- Smør kagen op med smørcreme eller flødeskum, inden du lægger marcipanen på. Marcipanen tåler ikke direkte kontakt med vaniljecreme, mousse eller fromager. Ønsker du at lave kagen dagen før, anbefaler vi smørcreme fremfor flødeskum, da flødeskum giver mere fugt til marcipanen. Skal kagen serveres samme dag, kan flødeskum også anvendes.
- Dæk din kage til med husholdningsfilm, når du sætter den på køl, for at undgå for meget fugt til kagen. Hvis der ikke er pynt på din kage, så læg gerne husholdningsfilmen helt tæt ovenpå marcipanen. Vi anbefaler desuden, at du sætter kagen i en papæske eller kasse, som kan tiltrække evt. fugt, hvis det er muligt.
- Når du tager kagen ud fra køl på serveringsdagen, så tag husholdningsfilmen af straks. Hvis der er en lille smule kondens, bør kondensen forsvinde, når kagen har stået lidt.
- Kagen kan pyntes, når den tages ud fra køl. Du kan f.eks. pynte med flødeskum eller smørcreme. Flødeskum kan godt ”sejle” lidt mere end en smørcreme, som typisk står skarpere