Lav en hjemmelavet bryllupskage

Tips og tricks til hvordan du laver din egen bryllupskage overtrukket med marcipan.

Se også udrulning af marcipan.

Bryllupskagen 01

Bryllupskagen er sammensat af en tyk bund forneden, en tynd bund sat rundt i kanten, creme i midten og en tynd bund på toppen.

Bryllupskagen 02

Smør pisket fløde i et tyndt lag rundt om kagen.

Bryllupskagen 03

Rul marcipanlåg ud, og rul det op på en kagerulle. Det gør det nemmere at undgå at det går i stykker, når det skal flyttes fra bordet.

Bryllupskagen 04

Stryg marcipanlåget ind til kagens kanter så det ikke buler, og skær til sidst nederste kant fint af.

Bryllupskagen 05

Når en bryllupskage skal bygges op i flere lag, skal man i hver kage, som skal bære en anden kage sætte små træspyd i - i kagens højde, hele vejen rundet som vist på billedet.

Bryllupskagen 06

Inden du sætter en kage oven på en anden, klipper du en lille papcirkel i kagens størrelse, som kagen kan stå på. Så er kagen klar til at blive pyntet.