Sværhedsgrad
Arbejdstid
1 timer
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1,5 timer
Vurder denne opskrift

0 ud af 5 stjerner baseret på 0 anmeldelser

Vanilje cupcakes med mælkechokolade og hvid fondant 12

Her har du en opskrift på lækre cupcakes bagt med marcipan og mælkechokolade. De skønne cupcakes er toppet med et hvidt låg af fondant og en flettet krans af farvet fondant, der giver et dekorativt ud. En fantastisk kage til både store og små.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 12 stk.

Sådan gør du

  1. Vaniljecupcakes: Flæk vaniljestangen på den lange led, og skrab nænsomt kornene ud. Mas dem sammen med en smule af sukkeret. Pisk smør, vaniljesukker og sukker hvidt og luftigt i en dyb skål. Pisk længe til sukkeret er opløst. Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk massen sammen.
  2. Riv marcipanen groft på et rivejern. Bland mel og bagepulver, og sigt det ned i æggemassen. Rør det sammen med marcipan og til sidst mælk og chokoladeknapper.
  3. Fordel dejen i 12 muffinsforme, og bag dem ved 180ᵒC varmluft i ca. 15-18 min. Afkøl kagerne.
  4. Smørcreme: Pisk smør og flormelis sammen til en blød smørcreme. Tilsæt fløden, og pisk til en smidig creme. Smør de afkølede cupcakes op med lidt smørcreme i et tyndt, jævnt lag på toppen.
  5. Udrul den hvide fondant i et tyndt lag majsstivelse, og udstik 12 runde låg, og overtræk de 12 cupcakes. Ælt den overskydende hvide fondant sammen. Udrul lange strimler af hvid, sort, lyserød og lyseblå fondant og flet dem stramt i forskellige kombinationer.
  6. Placer en krans af flettet fondant langs kanten på hver af de små cupcakes. Fondantfletningerne kan fæstnes med lidt vand eller fødevaregodkendt lim.

Tip

Du skal bruge følgende værktøj:
En lille rullepind
En rund udstikker ca. 7-8 cm i diameter
En pensel
Fødevaregodkendt lim

Produkter i opskriften