Kreativ konditor for Kongen
– og for alle andre

Maria Myhre-Mikkelsen var ikke i tvivl, da hun så jobannoncen som konditor hos Odense Marcipan. Et drømmejob som betød, at hun rykkede teltpælene op i Nordsjælland og drog mod Odense. Det er 10 år siden, og hun har aldrig fortrudt.

Maria Myhre-Mikkelsen laver dessert med Dronning Margrethe den andens 50 års regentjubilæum.

På Odense Marcipan bliver Marias kreative åre og store nysgerrighed på nye opgaver testet hver eneste dag. Her er ikke to dage, der er ens.

ODENSE Overtræk Samlet (1)

Den ene dag nørder hun med at udvikle nye opskrifter med marcipan, chokolade og andre lækre råvarer til forbrugerne. Og den næste dag bager hun måske til Kong Frederik i forbindelse med tronskiftet eller sørger for dessert til Prins Christians 18-års fødselsdag (Odense Marcipan er mangeårig Kongelig Hofleverandør). Den tredje dag bager hun sammen med et hold kokke- eller konditorelever, som hun opfordrer til at fejle for at lære nyt. Det sker med ordene: ”I dag er det tilladt ikke at lykkes”.

”Vi udvikler os, når vi fagligt prøver at gå til kanten. Jeg har altid ønsket mig et job med masser af alsidighed og udviklingsmuligheder plus plads til både at være kreativitet og dyrke høj kvalitet sammen med gode kolleger. Jeg har det hele i mit job som konditor hos Odense Marcipan,” fortæller Maria Myhre-Mikkelsen.

”Jeg vil gerne blive ved med at udvikle mig fagligt, og det er der alle muligheder for hos Odense Marcipan. Her bliver der lyttet til ønsker. Og så har vi et fantastisk samarbejde mellem kollegerne, der også er stolte af deres håndværk eller råvarer. Vores styrke er, at vi er gode til at hjælpe hinanden. Og det gør vi med et smil på læben. Resultatet er, at vi får rigtig mange ting til at lykkes.”

-Maria Myhre-Mikkelsen

EZ 31 10 22 Odense Marcipan 9594

Tester produkter
Maria holder af de mange forskellige opgaver, som hun tit løser i samarbejde med kolleger eller kunder. Eksempelvis arbejder hun tæt sammen med kvalitetsafdelingen og produktudviklerne med at teste produkter. Det er eksempelvis alle de nye produkter, som Odense Marcipan lancerer, men det kan også være klassikere efter en ny opskrift. Napoleonshatten eller hindbærsnitten kan fx komme i en glutenfri udgave, hvor hun tester smag, konsistens, holdbarhed og bageegenskaber.

I en travl hverdag finder Maria plads til at deltage i arrangementer og messer i både ind- og udland. Det kan være alt fra at vise konditorkunst ved faglige sammenkomster for kokke, bagere og konditorer til at tage imod elever fra fagskolerne eller kunder fra udlandet.

Juleflodebolle 1

En ny uddannelse som chocolatier
”Jeg kan rigtig godt lide at dele min viden og passion for råvarerne og faget med andre. Jeg er selv utrolig nysgerrig på andres tilgange og faglighed. Det er sådan, vi udvikler os menneskeligt og fagligt,” forklarer Maria.

Eksempelvis er hun gået i gang med en uddannelse inden for chokolade, den såkaldte chocolatieruddannelse. En uddannelse, som i høj grad matcher marcipan, nougat og chokolade, som Odense Marcipan bl.a. er kendt for.

”Jeg vil gerne blive ved med at udvikle mig fagligt, og det er der alle muligheder for hos Odense Marcipan. Her bliver der lyttet til ønsker. Og så har vi et fantastisk samarbejde mellem kollegerne, der også er stolte af deres håndværk eller råvarer. Vores styrke er, at vi er gode til at hjælpe hinanden. Og det gør vi med et smil på læben. Resultatet er, at vi får rigtig mange ting til at lykkes,” siger Maria.

EZ 31 10 22 Odense Marcipan 9600

Her er plads til alle typer mennesker
For Maria er det også vigtigt, at der er rummelighed på arbejdspladsen.

”Her er ganske enkelt plads til alle typer mennesker, og det er faktisk ret unikt i dag. Her skal man ikke passe ind i en smal skabelon. Det vigtigste er, at man er dedikeret til sit job,” siger Maria.

Hun oplever et arbejdsmiljø, hvor medarbejderne passer på hinanden.

”Jeg var på et tidspunkt syg og oplevede, at mine kolleger kom og stillede frokost ved min hoveddør derhjemme. Det bliver jeg meget rørt over. Sådan en arbejdsplads har man lyst til at være en del af.”

 

Skrevet af Anne Hasselholm.

Læs også om