Fastelavnsboller med kransekage

Kommentarer (1)

Skriv kommentar

Bedømmelse ( ) 4 25

Sværhedsgrad

Forberedelse
45 min.

Samlet tid
2 timer 30 min.

Stk.
24

  1. Lun mælken og kom smeltet smør og gær i. Rør til gæren er opløst. Kom sukker og salt i og derefter mel. Det svinger lidt, hvor meget mel der skal bruges, men dejen skal være fast og elastisk.
  2. Lad dejen hæve 30-45 minutter.
  3. Del dejen i 2 og rul hvert stykke ud til en aflang pølse på et meldrysset bord. Del hver pølse i 12 stykker og tril dem til boller. Sæt dem på bagepapir på to bageplader og lad dem hæve i yderligere 1 time.
  4. Tryk en fordybning i midten af hver bolle og sprøjt kransekagemasse i. Pisk ægget med 2 spsk. koldt vand og pensl bollerne. Drys dem med mandelflager og bag dem i en forvarmet ovn ved 200° C varmluft i 12-15 minutter.
  5. Lad bollerne køle af på pladen.
  6. Rør flormelis med kogende vand og tilsæt mørk, smeltet chokolade. Sprøjt fastelavnsbollerne med glasuren og lad den størkne inden servering.

Kommentarer

Vi besvarer ikke kommentarer herinde. Kontakt os venligst her.

  • KirstenReese 04-02-2013 12:29:16
    Tak, lige hvad jegkan bruge - en glutenfri kage. Skal holde fødselsdag hvor en af gæsterne ikke tåler gluten...... - og tak for alle gode opskrifter!

Send til e-mail

Fastelavnsboller med kransekage


Afsender email *

Modtager email *

Besked til modtager

Beskeden er nu sendt


Alle felter med * skal udfyldes