Sværhedsgrad
Arbejdstid
1 timer
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
2 timer
Vurder denne opskrift

5 ud af 5 stjerner baseret på 1 anmeldelse

Fastelavnsboller med chokoladecreme 20

Elsker du fastelavsnboller med chokoladecreme, må du prøve disse skønne semlor, som er en svensk fastelavnsbolle, der fyldes med lækker chokoladecreme. Chokoladecremen sprøjtes i fastelavnsbollerne med en stjernetylle for at give dem et flot og festligt udryk, og de kan med fordel pyntes med chokoladespåner. 

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 20 stk.

  • Semlor

  • 2,50 dl Mælk
  • 50 g Gær
  • 70 g Sukker
  • 0,25 tsk Salt
  • 100 g Smør stuetemperatur
  • 1 tsk Kardemomme
  • 550 g Hvedemel
  • Creme

  • 5 dl Piskefløde

Sådan gør du

  1. Varm mælken til 37°C og opløs gæren heri. Tilsæt lidt efter lidt alle ingredienserne til bollerne. Lad dejen hæve tildækket i ca. 30 minutter.
  2. Del dejen i 20 stykker og rul bollerne runde og aflange. Lad dem hæve tildækket på en bradepande i ca. 40 minutter. Bag bollerne ved 200°C i ca. 10-12 minutter.
  3. Chokoladecremen skal helst laves dagen i forvejen, så den kan nå at sætte sig inden brug. Fløde koges op og hældes over den mørke chokolade, det piskes godt sammen og sættes på køl til dagen efter så det bliver helt fast. Pisk chokoladecremen når bollerne er bagt og afkølet og fyld den i en sprøjtepose.
  4. Skær fastelavnsbollerne over på midten. Fyld chokoladecremen på bunden og læg fastelavnsbollelåget på. Pynt evt. med flormelis og chokolade. 

Tip

Pynt evt. med ODENSE Spåner Mørk Chokolade.

Find alle opskrifter til fastelavn lige her. 

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften