Sværhedsgrad
Arbejdstid
45 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
55 minutter
Vurder denne opskrift

0 ud af 5 stjerner baseret på 0 anmeldelser

Choko whoopie pies med fondant sommerfugle 20

Whoopie pies er en sjov og lækker kage, der er nem at lave. Vores opskrift er på chokolade whoopie pies med bløde kakaobunde og mørk frosting. De mørke whoopie pies er pyntet med fine sommerfugle af fondant. De er nemme og sjove at lave for både børn og voksne, og pynter fint på alle slags kager.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 20 stk.

  • Whoopie pies

  • 3 stk. Æg str. M
  • 200 g Rørsukker lyst
  • 50 g Smør
  • 1 dl Creme Fraiche 18%
  • 220 g Hvedemel
  • 2 tsk Bagepulver
  • 50 g Kakao
  • 0,50 tsk Salt
  • 100 g ODENSE Mørk Chokolade 55% - 200 g.
  • 50 g Original ODENSE Marcipan 375g
  • Kakaofrosting

  • 250 g blødt Smør
  • 100 g Flormelis
  • 100 g Flødeost naturel
  • 3 spsk Kakaopulver
  • Pynt/dekoration

  • 50 g ODENSE Fondant sort 250g
  • 50 g ODENSE Fondant lyseblå 250g
  • ODENSE Guldstøv - 5 g

Sådan gør du

Whoopie pies:
  1. Pisk æg og sukker hvidt og luftigt. Smelt smørret og rør det i æggemassen sammen med cremefraichen. Bland hvedemel, bagepulver, kakao og salt og vend det i dejen. Hak chokoladen groft og smelt den over vandbad. Vend den smeltede chokolade i dejen sammen med fintrevet marcipan.
  2. Kom dejen i en sprøjtepose og afsæt små runde toppe på ca. 3 cm i diameter på to bageplader beklædt med bagepapir. Du skal bruge 40 stk. i alt, så anvend to plader med 20 stk. på hver.
  3. Bag de små kager ved 180° C varmluft i ca. 8-10 min. Lad kagerne køle af på en bagerist.

Kakaofrosting:

  1. Pisk det bløde smør hvidt sammen med flormelissen og tilsæt flødeosten ad to omgange, mens du fortsat pisker, til du har en ensartet frosting.
  2. Smag frostingen til med kakao og fyld den i en sprøjtepose med stjernetylle og læg kagerne sammen to og to med cremen. Hvis frostingen er for blød og flyder sammen, så lægges sprøjteposen på køl i 30 min., inden kagerne dekoreres færdige. Afsæt rosetter af frosting oven på kagerne.
Sommerfugle:
  1. Rul både sort og lyseblå fondant ud i et tyndt lag maizena majsstivelse. Udstik 20-30 stk. sommerfugle i forskellige størrelser med en sommerfugleplunger.
  2. Læg sommerfuglene til at tørre på et stykke køkkenrulle, så de ‘flyver’ med vingerne. Pensl evt. sommerfuglene med lidt guldstøv. Dekorér kagerne med sommerfuglene.

Tip

Du skal bruge følgende værktøj:
En stor stjernetylle
En sprøjtepose
En lille rullepind
Sommerfugleudstikkere eller -plungere.
Pensler

Lignende opskrifter