Hvad er konfekt?

Hvad-er-konfektKonfekt er søde sager og små mundrette bidder, typisk lavet af marcipan, nougat og chokolade. De forskellige ingredienser danner tilsammen en lille bid af himlen, for der intet i verden der smager så lækkert som kombinationen af marcipanens råhed og sødme med nougatens bløde, afrundede nøddesmag.

 

Konfekt er højdepunktet i julemånederne. I hvert fald, hvis man spørger os. Vi elsker konfekt!

Hvor stammer konfekt fra?

Konfekt stammer helt tilbage fra 1400-tallet, hvor det blev nydt af de kongelige og adelige. Den gang bestod konfekt af sukkerholdige godter som kandiseret frugt.

Senere omkring 1800-tallet begyndte man at lave konfekt af marcipan, men marcipan var dyrt, og det var derfor stadig kun det bedre borgerskab, der kunne nyde marcipankonfekt i julemåneden.

I dag nyder vi alle god julekonfekt af marcipan, chokolade og nougat, og flere familier har skabt juletraditioner omkring den hjemmelavede konfekt.

Julen begynder med konfekt

Der er tale om tradition, hygge og kreativitet på samme tid, når man laver konfekt selv. I mange hjem er konfekten en af de første traditioner, som samler venner og familier i julesæsonen, og som samtidigt betyder, at julen er nær.

Det er hyggeligt at sidde sammen og lave konfekt til hele december måned. Og alle kan være med, store som små. Og så har man jo konfekt til hele måneden, som man kan nipse af og servere til julefrokoster, julehygge og adventssøndage.

Original ODENSE MarcipanDanskernes foretrukne julemarcipan er Original Odense Marcipan, som smager af ægte julestemning og minder os om alle de mange år, hvor vi har lavet konfekt i selskab med dem, vi holder af.

 

Opskrifter på julekonfekt

Vi har mange lækre opskrift på hjemmelavet konfekt, og du kan købe alle ingredienserne i vores webshop. Lav fx honningkager med marcipan, og prøv vores nougat konfekt med nødder eller mozartkugler.

I vores webshop kan du købe alle dine ODENSE favoritter, som du også kan finde i butikkerne, men du kan også få fingre i de lækre varianter, som vi normalt kun sælger til konditorer og bagere i vores online webshop. Her har vi også helt nye produkt-varianter, som vi endnu ikke har lanceret i butikkerne.