Jordbærtærte og jordbærkage

Friske jordbær er definitionen af sommer. De smager sødt og saftigt og er fantastiske i sommerens desserter.

Jordbær er en favorit hos danskerne, og der findes et utal af lækre sommerdesserter, hvor jordbær indgår. Her har jordbærtærten en særlig plads i danskernes hjerter, og den kan både nydes til eftermiddagskaffen i sommerhuset – eller som dessert til en grillaften.

Hvad består en klassisk jordbærtærte af?

Jordbærtærte er en klassisk dansk sommerdessert eller-kage. Jordbærtærten er lavet af sæsonens velsmagende jordbær oven på en mørdejsbund overtrukket med chokolade og kagecreme. Ovenpå de friske jordbær kan der lægges et lag jordbærglace.

Jordbærtærten kan dog laves på mange forskellige måder, og de giver hver deres unikke smagsoplevelse.

Uanset hvordan du vælger at lave din jordbærtærte, er det uden tvivl den bedste kage at servere for sommerens gæster.

De bedste opskrifter på jordbærtærte og jordbærkage

Når solens stråler kigger frem efter en kold og lang vinter, så er der intet bedre end at spise en klassisk jordbærtærte i solen på terrassen. Smør ærmerne op, og kast dig ud i at lave sommerens bedste kage.

Nedenfor har vi samlet vores bud på lækre jordbærtærter og jordbærkager, så du kan finde inspiration til, hvordan du kan bruge sommerens høst af jordbær til lækkert bagværk.

Du finder blandt andet opskrifter, der er særlig egnet til dig, der ikke kan tåle gluten, laktose eller mælk, så du ikke bliver snydt for at nyde et stykke af sommerens mest populære kage.

Skøn og nem jordbærtærte

Nem opskrift på jordbærtærte med vaniljecreme og kransekageNår jordbærhøsten er klaret, kan du bruge nogle af de lækre jordbær til denne nemme, men smagfulde jordbærtærte.

I stedet for at lave tærten i en klassisk rund form, har vi her bagt den i et aflangt tærtefad.

For at gøre det nemmere for dig selv at lave denne lækre jordbærtærte, kan du købe vaniljecremen og kransekagedejen færdiglavet hos Odense Marcipan.

Med færdiglavet vaniljecreme og kransekagedej sparer du tid uden at gå på kompromis med smag og kvalitet af jordbærtærten.

Prøv den lækre opskrift på sommerens nemmeste jordbærtærte.

Jordbærtærte med marcipan

Klassisk jordbærtærte med marcipan, mørdej og vaniljecreme – Prøv opskriften!Jordbærtærter kan laves i mange forskellige størrelser og med alverdens ingredienser. En ingrediens, du aldrig går galt i byen med, er marcipan.

Denne jordbærtærte med marcipan indeholder masser af søde ingredienser, og giver dig derfor den ultimative smagsoplevelse.

Brug vores gode Odense marcipan til jordbærtærten, så er du sikret den bedste kvalitet.

Tip: Elsker du vaniljecreme, kan du med fordel komme lidt ovenpå tærten, inden den fyldes med de friske jordbær. Skal kagen være ekstra sød, kan du drysse den med høvlet hvid chokolade – eller brug mørk chokolade, hvis du ønsker et lidt mere bittert modspil.

Glutenfri jordbærtærte – en tærte til alle

Nem opskrift på glutenfri jordbærtærte med bund af kransekagemasseNår man er intolerant over for gluten, må man desværre gå udenom mange lækre kager og tærter. Men denne glutenfri jordbærtærte kan nydes af alle – også glutenallergikere.

Jordbærtærten er både glutenfri og meget nem at lave. Den er lavet af en bund af kransekage, efterfulgt af kagecreme og med friske jordbær på toppen.

 
Også her kan du bruge Odense Marcipans færdiglavede kransekagedej til bunden af jordbærtærten, så er du sikret en velsmagende tærte på ingen tid.

Frisk jordbærkage med marcipan og chokolade

Jordbærkage med marcipan, chokolade og friske jordbær

Forkæl dine sommergæster med denne alternative jordbærkage med marcipan. Jordbærkagen laves på en tærtebund med marcipan-masse og chokoladecreme – og selvfølgelig sommerens friske jordbær.

 

 

Jordbærkagen har lidt mere spil i sig end den klassiske jordbærtærte, da den indeholder chokoladecreme og marcipan-masse i stedet for vaniljecreme. Det giver en anderledes sødme og sammen med de friske jordbær, er kagen stadig let, sommerlig og frisk i smagen.