Hvornår er det halloween?

Det er halloween den 31. oktober – hvert år.

Efter gammel overtro er natten mellem den 31. oktober og 1. november den nat, hvor det er lettest for døde og mørke eksistenser at vende tilbage til jorden for at skræmme og hævne sig på de levende.

Hvad er halloween?

Halloween er en amerikansk skik, der har rødder fra irske skikke, overtro og religion, hvor man fejrer hekse, vampyrer, skeletter, spøgelser og andre mørke skikkelser fra underverdenen.

Selve ordet halloween kommer fra ’all hallow even’, som på oldengelsk betyder allehelgensaften.

Allehelgensaften menes at være den ene aften på året, hvor de døde og andre mørke skikkelser har mulighed for at vende tilbage til de levendes verden for at håne og skræmme de hellegener, som vi traditionen tro fejrer dagen efter allehelgensaften, nemlig allehelgensdag.

Hvordan fejres halloween?

Halloween fejres med uhyggeligt grinende græskarhoveder og børn og voksne, der klæder sig ud som zombier, skeletter og andre uhyggelige væsener for at vandre i gaderne og sprede gys og uhygge – og true sig til søde sager med den populære vending ’trick or treat’ eller på dansk ’slik eller ballade’.

Græskar er blevet et symbol på halloween, hvor de bruges som pynt og i madlavningen, og mange skærer uhyggeligt grinende ansigter i græskar og stiller levende lys indeni.

I Danmark er halloween stadig en relativ ny mærkedag, som vi først er begyndt at fejre i nyere tid. Det er især børneinstitutionerne, der har taget halloween traditionen til sig, hvor børnene møder op i halloween kostumer, som de gør det til fastelavn og fejrer dagen med forskellige selskabslege.

Flere og flere voksne er imidlertid også begyndt at holde en halloween temafest med uhyggelige udklædninger og uhyggeligt udformet mad – og i USA har det længe været en tradition med halloween fester for voksne.

Hold halloween sammen med Odense Marcipan

Hos Odense Marcipan fejrer vi selvfølgelig også halloween med masser af lækre opskrifter på halloween slik og kager, der pyntes som edderkopper, spøgelser eller med uhyggelige græskaransigter.

Få vores bedste tips til søde sager til halloween og gå på opdagelse i vores mange halloween opskrifter her.