Hvordan laver man flødeboller?

Flødeboller er faktisk slet ikke så svære at lave, som de har ry for. Når du først har lavet dem én gang, så vil det blive nemmere og nemmere for dig.

Charmen ved flødeboller er netop de skævheder og krumninger, de ofte får, når de er hjemmelavet – og så smager de heldigvis lige godt uanset om de er snorlige eller skæve.

Så du skal ikke bekymre dig om, hvordan de ser ud, men kast dig ud i at lave denne sjove og hyggelig kage, som hele familien kan være med til at lave – og ikke mindst spise. Nyd de hjemmelavede flødeboller til dessert, fødselsdag eller eftermiddagskaffen.

Hos Odense Marcipan har vi sikret, at du kan spise flødeboller hele året rundt. Du finder nemlig både opskrifter på flødeboller til jul, uhyggelige halloween flødeboller og sommerflødeboller.

Er det første gang, du giver dig i kast med at lave dine egne flødeboller, så har vi også en opskrift på nemme og klassiske flødeboller med vores færdiglavede flødebolleskaller, der sikrer et skarpt og ensartet look.

Er du øvet inden for flødebollens verden, får du her vores bedste råd til bund, skum, fyld, skal og pynt. Se også gerne vores videoguide til hjemmelavede flødeboller her, inden du går i gang.

Sådan laver du hjemmelavede flødeboller

En flødebolle består af tre dele: bund, skum og chokoladeovertræk. Udover disse tre klassiske dele kan flødebollen pyntes, og du kan fylde dem med små overraskelser efter sæson og humør.

Tips til flødebollebunde

Flødebollebunden er den letteste del af flødebollen, idet den blot består af lækker, blød marcipan. Du kan også vælge at bage marcipanbunden, så den får lidt bid, og skaber en fin kontrast til det bløde skum.

Den nemmeste måde at lave en marcipanbund på, er ved at rulle marcipanen til en stor pølse og skære den i skiver. Så har du hurtigt og nemt dine flødebollebunde!

Hvis du gerne vil prøve noget nyt, kan du også bage små vaniljebunde, hasselnøddebunde eller pistaciebunde. Du kan også prøve vores marcipanvarianter med smag.

Det vigtigste, når du laver dine bunde, er, at de hverken bliver for tykke eller for tynde. Bager du dine bunde må de heller ikke blive for hårde, da det vil gøre det sværere at spise kagen.

Inspiration til flødebolleskum

Klassisk flødebolleskum består af sukkerlage og æggehvider pisket sammen til guf – og ikke af fløde som navnet antyder.

Æggehviderne piskes let, hvorefter du langsomt blander sukkerlagen i, ved at hælde det i en tynd stråle, mens du pisker æggehviderne. Det er vigtigt, at skummet piskes helt stift til sidst, enten med en håndmikser eller røremaskine i ca. 15 minutter.

Hvis du gerne vil prøve at give skummet smag, kan du blande lakridspulver, frysetørret frugt eller kaffe i. Du kan også tilsætte en kogt saft på bær eller frugt, som vil tilføre smag og farve til skummet. Tilsæt evt. hakkede bær, frugt eller chokolade i skummet, for at give det en knasende konsistens.

Når skummet sprøjtes ud på bundene, er det vigtigt, at du har en rolig hånd. Pres forsigtig skummet ud på marcipanbundene, så det fylder hele bunden, inden du begynder at løfte posen for at give højde på flødebollen. En bred bund giver stabilitet til skummet og chokoladeovertrækket.

Hvis du skulle være så uheldig, at dit skum ikke er blevet stift nok i konsistensen, så skal du ikke begynde forfra. Kom hele flødebollen i ovnen, uden chokoladeovertrækket, og bag den i 5 minutter ved 180° C. Det vil give dem en fastere overflade, så de er nemmere at overtrække med chokolade.

Fyld dine flødeboller med små overraskelser

Udover den lækre og bløde flødebolleskum kan du også overraske dine gæster ved at komme fyld i dine flødeboller.

Fyldet kan bestå af friske jordbær, hindbær eller brombær, eller du kan blande hakket chokolade eller nødder i dit skum, så den får lidt knas og bid.

Prøv f.eks. vores små knasende lakridskugler med naturlig farve eller vores choko karamelkugler, som små overraskelser i dine flødeboller.

Du kan også give dig i kast med at lave en gelé, som du ligger på bunden, inden du fylder den med skum. Eller bruger du vores færdiglavede flødebolleskaller, kan du overtrække dem med flydende karamel eller saltkaramel.

Få inspiration til fyld og små overraskelser i vores opskrifter på flødeboller her!

Bliv en mester til at lave flødebolleskaller

En flødebolleskal består af chokolade, der er tempereret, og som du enten maler på med en bagepensel eller dypper din flødebolle ned i. Chokoladetemperering er én af de sværere teknikker, hvor øvelse gør mester. Dette gælder også for flødeboller, jo flere gange du laver det, jo sjovere og nemmere bliver det.

Hvis du alligevel ikke har mod på at kaste dig ud i chokoladetemperering, eller hvis tiden er begrænset, så kan du bruge vores egne færdiglavede chokolade flødebolleskaller. De er nemme at bruge, da de blot skal fyldes med flødebolleskum og sættes oven på flødebollebundene.

Hvis du gerne vil tage udfordringen op med chokoladetemperering, så kan du med fordel bruge Den Søde Skoles guide til temperering af chokolade.

Det vigtigste ved tempereringen er tålmodighed og koncentration. Det hele handler om at få chokoladen varmet op til den rette temperatur, hvor kunsten består i at holde chokoladen på den eksakte temperatur.

Vær kreativ med flødebolle pynt

En flødebolle behøver faktisk ikke noget pynt, men det er med til at gøre den endnu mere appetitlig og festlig. Du kan pynte flødebollen efter højtiderne, eller efter dine yndlingsfarver eller favoritsmage. Det er kun fantasien der sætter grænser!

Prøv at pynt din flødebolle med glimmerstøv, bærstøv, kokos, hakkede nødder eller lav mønstre med smeltet chokolade. Find inspiration til dekoration af dine flødeboller i vores webshop.

Odense Marcipan hjælper dig godt på vej

Er du blevet ivrig efter at komme i gang med at lave dine egne hjemmelavede flødeboller? Så find vores geniale flødebollesæt.

Her får du 500 g marcipan til bundene og 24 flødebolleskaller. Så mangler du kun æggehvider og sukker til flødebolleskummet. Perfekt til dig, der er nybegynder, eller de dage hvor det skal gå hurtigt.

Har du mod på at give dig i kast med forskellige smagsvarianter og chokoladetemperering, så find inspiration i vores lækre opskrifter på flødeboller her.

Vil du vide mere om den populære lille kage, så kan du finde flødebollens historie her!