Bryllupskager der imponerer alle

Alle elsker bryllupper. Det er kærlighedens fest, hvor venner og familie samles og hylder to menneskers kærlighed til hinanden.

Bryllupper er fyldt med hyggelige traditioner. Det oplever vi bl.a. når bruden og gommen skærer bryllupskagen for, hvorefter resten af festen får lov til at tage for sig af desserten.

Hos Odense Marcipan kalder vi det for den vigtigste kage i dit liv. Derfor er det vigtigt, at have de rigtige ingredienser, teknikker og inspiration til opskriften på plads.

Vi har samlet de flotteste bryllupskager til dig, hvor vi guider dig i, hvordan du laver ekstravagante og smukke bryllupskager.

Den traditionelle bryllupskage

Der er ikke én rigtig måde at lave en bryllupskage på. En bryllupskage bør tage udgangspunkt i brudeparrets favorit smage og farver.

Hos Odense Marcipan elsker vi kombinationen af friske, syrlige solbær og sød hvid chokolade. Derfor har vi lavet en opskrift på bryllupskage med solbær og hvid chokolade.


Kagen består af traditionelle lagkagebunde, en solbærfromage og hvid chokoladecreme. Kagen bygges op i lag, smøres med smørcreme, overtrækkes med marcipan og pyntes til sidst med marcipanroser.

Hvis du bedre kan lide mørk chokolade og ribs, i stedet for hvid chokolade og solbær, så kan du sagtens bytte ingredienserne ud. Du skal dog være opmærksom på væske- og syre/base forholdet, da dette har en indflydelse på smag og konsistens.

Hvad end du vælger at bruge af ingredienser, så husk at bruge råvarer af høj kvalitet. Derudover er det kreative indspark, i form af pyntningen, en afgørende faktor for en indbydende bryllupskage.

Dette er en kage du aldrig glemmer, og vil huskes som værende en bid af alt det bedste!

Bryllupslagkage med makroner og ananas

Er du mere til en utraditionel udgave af bryllupskagen, så synes vi, du skal prøve denne opskrift på lagkage med makroner og ananas.

Bryllupskagen bygges op i ét lag med et flot marcipanbånd rundt om kagen, samt hvide chokoladespåner på toppen. Opskriften er utrolig nem og tager kun 1,5 time at lave. Den består af makroncreme, ananasskiver og lagkagebunde.

Smagen er frisk og knasende, og bringer én til de varme lande, hvor den søde ananas nydes på stranden. Kagen er perfekt til sommerbrylluppet, hvor brudeparret ønsker et frugtigt og let indspark efter middagen.  

Bryllupskransekagetop

Hvis du bare elsker kransekage, som vi gør hos Odense Marcipan, hvorfor ikke servere den festlige kage til et bryllup? Alle forbinder kransekage med fest og godt humør, hvilket passer perfekt ind i bryllupsstemningen!

Opskriften er nem, men opbygningen af kransekagen kan være svær, alt efter hvor høj du vælger at bygge den. Du kan være garanteret, at dette er en sikker vinder blandt dine bryllupsgæster, og så tager det kun 2,5 time at lave bryllupskagen.

Bryllupskagen består udelukkende af de lækre kransekageringe, som pyntes med glasur. Find opskriften på Odense Marcipans kransekagetop her.

Marcipanlagkage med rabarberkompot og syrlig vaniljecreme

Elsker du smagen af danske rabarber, som smager af sommer og sol? Drømmer du om en luftig og blød vaniljecreme, der får enhvers mund til at løbe i vand? Så er denne marcipanlagkage lige noget for dig!

Kagen er oplagt at bage til et sommerbryllup, da ingredienserne er indbegrebet af dansk sommer: rabarber og vanilje.


Ikke nok med at bryllupskagen smager uimodståeligt godt, så sikrer du dig også med denne opskrift en dekorativ og smuk bryllupskage, som alle gæsterne vil kunne huske.

Den syrlige rabarberkompot lægges oven på de hjemmebagte lagkagebunde med en lækker vaniljecreme imellem lagene.

Bryllupskagen betrækkes med marcipan, sølvglimmer, et bånd af fondant og friske roser. Bryllupskagen udstråler romantik og sommer, når det er bedst! Og så er den ikke en gang særlig svær at lave. Find opskriften på marcipanlagkagen her.

Tips og tricks til pyntning af kager

Hos Odense Marcipan ligger vi inde med rigtig mange tips og tricks, vi gerne vil dele med dig. Den Søde Skole har til formål at lære dig alt om smagen, serveringen og pyntningen af kagen.

På vores marcipanklasse lærer du blandt andet, hvordan man former de fineste marcipanblomster til bryllupskagen.

Marcipanblomster giver bryllupskagen et elegant og romantisk udtryk. Form eventuelt de blomster, som findes i brudebuketten.

Fondantklassen kommer med gode råd til hvordan du ruller den perfekte fondant ud. Fondant kan være en del nemmere at arbejde med end marcipan.

Hvis du har brug for vejledning til håndtering af chokolade, så kig forbi Chokoladeklassen. Her lærer du om alt fra temperering af chokolade til chokoladefjer og chokoladestjerner.

Chokolade kan fungere som den fineste pynt på en bryllupskage, men kun hvis chokoladearbejdet er veludført.

Til sidst har vi klassens time, som giver dig generelle tips til dekorationer, overtræk, nedfrysning og opbevaring.

Hos Odense Marcipan vil vi gøre alt for at hjælpe dig med, at fremstille den smukkeste, hjemmelavede bryllupskage!

Professionelt bryllupskagedesign

Hvis du ikke har mod på at prøve kræfter med selv at bage en bryllupskage, så har du mulighed for at lade de professionelle gøre det. Odense Marcipan certificerer nemlig bagere og konditorer i bryllupskagedesign.

Du har derfor mulighed for at finde din bryllupskagedesigner, der kan gøre den vigtigste kage i dit liv perfekt. I samarbejde med bryllupskagedesigneren kan dig og din kommende ægtefælle sætte jeres unikke præg på bryllupskagen. Find listen over certificerede bryllupskagedesignere her.

Hos Odense Marcipan har vi udviklet en serie af bryllupskager, som kan bestilles hos den nærmeste certificerede bager eller konditor. Alle bryllupskagerne er lagdelte og dekorative, som går godt til alle slags bryllupper. Se udvalget af bryllupskager her