Historien om påskeæg

Historien om Påskeægget

Historien om påskeæg går mange hundrede år tilbage – tilbage til den gang vi fastede op til påsken. Her var det ikke tilladt at spise æg, og når fasten var slut, fejrede man påsken med blandt andet at spise æg, som var flot dekoreret.

Traditionen om dekorerede påskeæg findes stadig, og især børn har glæde af at male flotte æg. Æggehviden og –blommen pustes dog ud, så selve ægget spiser vi ikke længere. I stedet bruges de som flot påskepynt fra børnene.

Til gengæld spiser vi de påskeæg, der er lavet af marcipan og chokolade. Og gerne mange! Ofte giver forældre påskeæg til deres børn påskemorgen, og nogle gange ligger de gemt i haven af påskeharen.

Vi giver også hinanden påskeæg, hvis vi ikke kan gætte afsenderen af et gækkebrev. Her er skikken, at har du ikke gættet, hvem der har sendt dig et gækkebrev inden for tre dage, skal du give afsenderen et påskeæg.

Gætter du til gengæld, hvem der har sendt dig et gækkebrev, er det afsenderen, der skal give dig et påskeæg.

Lav hjemmelavede påskeæg

Hvorfor ikke lave dine påskeæg selv? Det er hyggeligt og slet ikke særlig svært. Du kan lave alt lige fra klassiske påskeæg med marcipan, nougat og chokolade til de lidt mere fantasifulde påskeæg med hyldeblomst marcipan eller karamel krokant.

Uanset hvilke slags påskeæg, du giver dig i kast med, hjælper vi dig godt på vej med nemme opskrifter, mulighed for køb af chokolade, nougat og marcipan via vores webshop og videoguides, der viser dig, hvordan du gør.

Se f.eks. vores guide til, hvordan du nemt former dine påskeæg med vores Odense æggerulle, som sørger for, at dine æg bliver flotte og ensartet og brug vores tips nedenfor.

Vores bedste tips til de perfekte påskeæg

  • Del marcipanen i lige store stykker, så får du de mest ensartede påskeæg
  • Brug overtrækschokolade til at overtrække dine påskeæg, det giver det flotteste resultat
  • Sørg altid for, at dit fyld er dækket helt af marcipan, inden du overtrækker dine påskeæg. Marcipanen beskytter fyldet og sørger for, at det ikke falder ud, når du overtrækker dine æg.
  • Temperer altid 200-400 gram chokolade ad gangen – også selvom du ikke skal bruge så meget. Det gør tempereringen lettere, og den overskydende chokolade kan gemmes og bruges senere.

Få inspiration til hjemmelavede påskeæg nedenfor, hvor vi har samlet nogle af vores bedste opskrifter på hjemmelavede påskeæg. Så kan du glæde familien og børnene med lækre, hjemmelavede påskeæg med masser af marcipan, chokolade og blød nougat!

Påskeæg med lakrids, citron og hindbær

Lakrids og marcipan går godt sammen. Se her, hvordan du laver skønne marcipanpåskeæg med en smag af lakrids, citron og hindbær. Vi guider dig til, hvordan du laver hjemmelavet lakridsmarcipan, eller skyd genvej og køb vores Odense Marcipan med lakrids her. Se hele opskriften på påskeæg med lakridsmarcipan her.

Lav påskeæg med en frisk smag af hyldeblomst

Har du mod på at prøve noget nyt, skal du prøve vores påskeæg med hyldeblomst. De smager fantastisk af forår! Lad børnene pynte dem flot med dekorationsglasur eller krymmel – kun fantasien sætter grænser. Få opskriften på påskeæg med hyldeblomst her.

Klassisk påskeæg med marcipan og nougat

Er du ikke til ovenstående smagsvarianter, og foretrækker du i stedet et klassisk påskeæg, har vi også opskriften til dig. Denne opskrift byder på en kerne af blød nougat, omgivet af marcipan og dyppet i chokolade. Vi har valgt hvid chokolade, men du kan vælge at betrække dem med din yndlingschokolade.

Se opskriften på klassiske påskeæg – og køb overtrækschokolade i vores webshop.