Påske hos Odense Marcipan

Påske

Påsken betyder påskefrokost, påskeliljer, gækkebreve og påskeæg fyldt med marcipan og nougat og overtrukket med lækker chokolade. Påsken i Danmark har mange dejlige traditioner tilknyttet, som vi holder meget af her hos Odense Marcipan.

Plejer du at købe dine påskeæg, kan det være, at du i år, vil prøve at lave dem selv. Det er slet ikke så svært, og vi hjælper dig godt på vej med masser af opskrifter på påskeæg og guides til at rulle det perfekte påskeæg.

Du kan også købe al den marcipan, nougat, fondant og chokolade, som du skal bruge til at lave flotte og velsmagende påskeæg, konfekt og påskekager i vores webshop.

Hvorfor fejrer vi påske?

Påsken betragtes som kristendommens vigtigste højtid og er en fejring af Jesus korsfæstelse og død langfredag – og hans opstandelse fra de døde påskedag.

I Danmark har vi flere traditioner tilknyttet påsken. Måske din familie har sin hel egen påsketradition, men de fleste af os fejrer påsken med en masse god mad og lækre påskeæg af chokolade, marcipan og nougat.

Hos Odense Marcipan elsker vi påsken næsten lige så højt som julen, og vi har alt det, du skal bruge for at lave flotte påskeæg til familien eller måske som værtindegave til påskefrokosten.

Gå på opdagelse i alle vores påskeopskrifter her og lav skønne, hjemmelavede påskeæg og lækre, flotte påskekager. Se vores mange guides til, eller køb marcipan, chokolade og nougat i vores webshop her.

Påskeæg, påskelam og gækkebreve

Der er mange måder, du kan fejre påske på, ligesom der er mange forskellige påsketraditioner fra familie til familie.

Hos Odense Marcipan hører marcipan, nougat og chokolade sig påsken til. Derfor fejrer vi påsken med at lave skønne påskeæg og lækre påskekager fyldt med god marcipan, lækker chokolade og blød nougat.

Lav et hjemmelavet påskeæg

Elsker du at bage lige så meget, som vi gør hos Odense Marcipan, kan du prøve at lave dine egne hjemmelavede påskeæg. Det er slet ikke så svært, som det ser ud til! Prøv f.eks. vores opskrift på nougat påskeæg – de er supernemme at lave og smager fantastisk.

Brug dine hjemmelavede påskeæg som værtindegave til påskefrokosten, eller spis dem selv. Tag børnene med i køkkenet – de vil elske at være med til at lave påskeæg! Læs mere om påskeæggets historie her.

Lad påskeharen gemme påskeæg i haven

En anden påsketradition er påskeharen. Konceptet omkring påskeharen minder om julemanden. Påskeharen kommer med chokoladepåskeæg til de artige børn, som den gemmer i haven til børnene.

Måske laver påskeharen i din familie sine egne hjemmelavede påskeæg? Prøv f.eks. denne opskrift på klassiske og børnevenlige påskeæg med marcipan og nougat – dine børn vil elske dem!

Bag skønne påskekager

Måske du skal lave dessert til en påskefrokost, eller måske du bare har lyst til at servere en lækker kage for familien i påsken. Uanset hvilken årsag har vi her hos Odense Marcipan masser af ideer til lækre kager med et strejf af påske.

Prøv denne opskrift på påskelagkage med hvid chokoladecreme og pynt den flot med farverig marcipan og små likør- eller chokoladepåskeæg.

Lav flotte gækkebreve sammen med børnene

Gækkebreve hører sig også påsken til og er en hyggelig og drilagtig påsketradition, som især børn holder meget af. Lad børnene klippe et flot mønster i et stykke papir og skriv et lille påskedigt.

Ideen med et gækkebrev er, at du skal få modtageren til at gætte, hvem der har sendt brevet, ved at afslutte brevet med at skrive "Mit navn det står med prikker". Lav én prik for hvert bogstav i dit navn.

Hvis modtageren gætter, hvem der har sendt gækkebrevet, må du af med et påskeæg – hvis ikke får du selv et påskeæg.

Køb marcipan og chokolade i vores webshop og lav dine egne påskeæg til dit gækkebrev.