• Foodservice
  • Kvalitet
  • Nyhedsbrev
  • Om ODENSE
  • Inspirationsbrochurer
  • Den Søde Skole
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Dansk
Svenska Norsk (Bokmål) English
Odense Marcipan logoOdense Marcipan logo
  • Webshop+
    • Tilbud
    • Marcipan+
      • Ren Rå Marcipan
      • Marcipan med smag
      • Figurmarcipan med smag
      • Overtræksmarcipan
      • Marcipanlåg
      • Marcipan øvrige
    • Nougat
    • Chokolade og overtræk+
      • Blokchokolade
      • Chokoladeknapper
      • Overtræk
      • Chokoladedekoration
      • Hjemmelavede chokolader
    • Dekoration - Krymmel, Drys og støv
    • Fondant
    • Dessert og kage+
      • Kage- og bagemasser
      • Dessertsaucer
    • Opskriftsbøger
    • Kagecreme
    • Værktøj og udstyr+
      • Fondant og modelleringsværktøj
      • Udstikkere og plungers
      • Køkkenudstyr
      • Chokoladeforme til hjemmelavet fyldt chokolade
    • Marmelader
    • Nyheder
    • Produktpakker
    • Produktpakker
  • Opskrifter-
    • Glutenfri inspiration
    • Valentine
    • Fastelavnsboller og kager
    • Påske
    • Sommer
    • Grill
    • Halloween
    • Jul
    • Nytår
    • Bageopskrifter
    • Desserter
    • Pandekager og vafler
    • Kransekager
    • Årets festlige begivenheder
    • Fondant, figurer & dekoration
    • Uden tilsat sukker
    • Gæstekokke
    • Flødeboller
    • Konfekture
    • Konfekt
    • Tærter
    • Grundopskrifter
    • Småkager
    • Portionskager
    • Muffins
    • Skærekager
    • Lagkager
    • Serveringstips
    • Uden gluten
    • Retro
  • Bæredygtighed+
    • Det har vi opnået
    • ODENSE-gruppen og Orkla sustainability
  • Vi juler+
    • Historien om mandelgavens oprindelse
    • Hvad er konfekt?
    • Konfekt og søde sager fra hele verden
WEBSHOP
0 varer i kurven.
DKK 0,00
  • Hurtig levering 1-3 dage
  • 14 dages fuld returret
  • Gratis fragt ved køb over 299,-
Se alle resultater

Påskekage med hvid chokolade

Andre opskrifter

Nytårsdessert med Ruby Chokolade

Karamel-flødeboller

Ruby-flødeboller

Karamel-brownie med karamelchokolade

Ruby Chokoladekage

Se flere opskrifter Søg på mine ingredienser
Forrige opskrift | Næste opskrift
  • Påskekage med chokoladecreme
    Påskekage med chokoladecreme

Kommentarer (7)

Skriv kommentar

Bedømmelse ( ) 4 73

Sværhedsgrad

Forberedelse
1 t

Samlet tid
9 t

Personer
8-12

Denne påskeopskrift må du simpelthen ikke gå glip af! I vores skønne påskekage indgår en fyldig chokoladecreme af hvid chokolade og et frisk lag af lemoncurd. En god portion original marcipan farves med grøn frugtfarve, som bruges til at tildække kagens side og dekorere kagens top. Nedenfor ses hele opskriften på vores himmelske lagkage, der passer perfekt til påsken!

Sådan laver du Påskekage med hvid chokolade

  1. Rør smør og sukker blødt og pisk æggene i et ad gangen. Tilsæt revet marcipan og sigt hvedemel samt bagepulver i dejen. Rør dejen sammen og kom den i en smurt springform. Bag kagen ved 175° C i ca. 45 minutter.
  2. Mærk efter med en strikkepind om kagen er bagt, der må ikke være dej på pinden. Lad kagen køle helt af og flæk kagen i 2 bunde.
  3. Varm fløden op til kogepunktet, tilsæt hakket chokolade og rør til chokoladen er helt smeltet. Afkøl i mindst 6 timer og pisk til luftig creme.
  4. Læg den nederste bund på et fad og smør den med lemoncurd. Smør 2/3 af cremen på kagebunden og læg den anden kagebund oven på. Smør resten af cremen på toppen.
  5. Bland 300 g marcipan med grøn frugtfarve og ælt den med lidt flormelis. Rul marcipanen ud til en lang bane og bind det omkring kagen.
  6. Brug den overskydende grønne marcipan til stilk og blade. Ælt resten af marcipanen med gul frugtfarve, rul det ud og brug det til blomsten.
  7. Pynt med æg rundt i kanten og servér.

Kommentarer

Vi besvarer ikke kommentarer herinde. Kontakt os venligst her.

  • Cathrine Pedersen, Vadum 28-03-2016 20:12:48
    Har prøvet at lave kagen i anledningen af påsken. Hmmm......Jeg er nybegynder, så måske jeg har fejlet, men bundene faldt sammen efter de kom ud af ovnen, hvilket efterlod ca. 1 cm kage i den ene side og 3 i den anden. Det var jo ikke optimalt at dele den, men det gik. Men 300 g marcipan til at dække kagen med rundt om er alt for meget. Måske hvis der havde været 10 cm kage i alt, der skulle deles. Kagen er meget sød, men smager ok. PS: Lemoncurd kan fås i Meny og står ved syltetøj osv.
  • Pia ,Sønderborg 10-03-2016 18:50:28
    jeg synes også opskriften er lidt forvirrende,man får opskrift og fremgangsmåde til chokoladecreme men der beskrives også lemoncurd.
  • Laila Jørgensen, Odense 26-03-2015 18:09:32
    Lyder da meget godt .... Men hvad skal man med chokoladecremen, hvis der kun skal lemoncurd mellem bundene? Skulle tro, chokoladecremen skulle mellem bundene og så lemoncurd på toppen ......? Hvordan laver man lemoncurd?
  • Pia Jensen 25-04-2014 16:29:05
    Jeg har lavet to lagkager og har netop lagt kagerne sammen. Hvis de skal blive flotte og lige, så skal der bruges mere creme, næsten dobbelt portion. Øv øv, nu mangler jeg creme til toppen og må "nøjes" med alm. piskefløde, da jeg ikke kan nå at lave en ny portion chokoladecreme.
  • Sannelaura 27-03-2014 12:26:25
    Uhmm, har lavet den flere gange. Super lækker. Laver også selv lemoncurd fra bunden og så putter jeg mere i, end der står. Så får den mere citron smag. Jeg bruger Anthon Berg marcipanæg (de små) til at pynte med i stedet for likør æg. Kan HELT klart anbefales.
  • Malene Kjær 01-04-2013 17:45:44
    1 time i ovnen er for længe. Jeg gav kagen 40 min og det var rigeligt.
  • Anja jesseb 24-03-2013 23:12:41
    Den er rigtig frisk og smager super godt..jeg puttede jordbær i små tern inden i kagen....

Ingredienser

  • Bunde
  • 200 g smør
  • 200 g sukker
  • 3 æg
  • Original ODENSE Marcipan 200g

    Original ODENSE Marcipan 200g

    Gå til produkt »
    DKK 34,95
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • Creme
  • ODENSE Hvid chokolade 200g

    ODENSE Hvid chokolade 200g

    Gå til produkt »
    DKK 32,95
  • 2½ dl piskefløde
  • 2-3 spsk. lemoncurd (citronsmør, fås på glas i supermarkeder)
  • Pynt
  • Original ODENSE Marcipan 375g

    Original ODENSE Marcipan 375g

    Gå til produkt »
    DKK 64,95
  • frugtfarve, grøn og gul
  • flormelis
  • Små likør æg
Læg 4 vare(r) i kurven

Tip

Kagen kan holde sig i køleskabet i et par dage.

Besøg "Den Søde Skole" for tips
  • Print opskrift
  • Send til e-mail

Send til e-mail

Påskekage med hvid chokolade


Afsender email *

Modtager e-mail *

Besked til modtager

Beskeden er nu sendt


Alle felter med * skal udfyldes

Nyhedsbrev

  • Opskrifter, tips og tricks til alle anledninger året rundt
  • Nyheder og informationer om produkter og konkurrencer
  • Du modtager ca. et nyhedsbrev om måneden
  • Det er nemt og hurtigt at afmelde nyhedsbrevet

 

Tilmeld mig nyhedsbrevet Afmeld

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet? indtast din email og klik "afmeld"

Følg os på Facebook

  • Kundeservice
  • Om ODENSE
  • Sitemap
  • Cookies
Odense Marcipan A/S - Toldbodgade 9-19 - DK-5000 Odense C - Telefon: +45 63117200 - Fax: +45 63117201 - odense-marcipan@odense-marcipan.dk