• Foodservice
  • Kvalitet
  • Nyhedsbrev
  • Om ODENSE
  • Inspirationsbrochurer
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Dansk
Svenska Norsk (Bokmål) English
Odense Marcipan logoOdense Marcipan logo
  • Webshop+
    • Marcipan+
      • Ren Rå Marcipan
      • Marcipan med smag
      • Figurmarcipan
      • Figurmarcipan med smag
      • Overtræksmarcipan
      • Marcipanlåg
      • Marcipan øvrige
    • Nougat
    • Chokolade og overtræk+
      • Blokchokolade
      • Chokoladeknapper
      • Overtræk
      • Chokoladedekoration
    • Dekoration - Krymmel, Drys og støv
    • Fondant
    • Dessert og kage+
      • Kage- og bagemasser
      • Dessertsaucer
    • Opskriftsbøger
    • Kagecreme
    • Værktøj og udstyr+
      • Fondant og modelleringsværktøj
      • Udstikkere og plungers
      • Køkkenudstyr
      • Chokoladeforme til hjemmelavet fyldt chokolade
    • Marmelader
    • Nyheder
    • Produktpakker
  • Opskrifter-
    • Glutenfri inspiration
    • Valentine
    • Fastelavnsboller og kager
    • Påske
    • Sommer
    • Grill
    • Halloween
    • Jul
    • Nytår
    • Bageopskrifter
    • Desserter
    • Pandekager og vafler
    • Kransekager
    • Årets festlige begivenheder
    • Fondant, figurer & dekoration
    • Uden tilsat sukker
    • Gæstekokke
    • Flødeboller
    • Konfekture
    • Konfekt
    • Tærter
    • Grundopskrifter
    • Småkager
    • Portionskager
    • Muffins
    • Skærekager
    • Lagkager
    • Serveringstips
    • Uden gluten
    • Retro
  • Bæredygtighed+
    • Det har vi opnået
    • ODENSE-gruppen og Orkla sustainability
  • Fastelavn+
    • Hvad er fastelavn?
    • Hvornår er det fastelavn?
    • Fastelavnstraditioner
WEBSHOP
0 varer i kurven.
DKK 0,00
  • Hurtig levering 1-3 dage
  • 14 dages fuld returret
  • Gratis fragt ved køb over 299,-
Se alle resultater

Nøddekage med nougat- og citronmousse

Andre opskrifter

Pistacie lagkage

Fastelavnstønde - chokoladekage

Jordbærtærte - glutenfri & laktosefri

Hindbærtærte - glutenfri & laktosefri

Hjemmebagte marcipan lagkagebunde

Se flere opskrifter Søg på mine ingredienser
Forrige opskrift | Næste opskrift
  • Nøddekage med nougat- og citronmousse 1
    Nøddekage med nougat- og citronmousse 1
  • Nøddekage med nougat- og citronmousse 2
    Nøddekage med nougat- og citronmousse 2
Forrige billede | Næste billede

Kommentarer (16)

Skriv kommentar

Bedømmelse ( ) 4 42

Sværhedsgrad

Forberedelse
1 t 30 min

Samlet tid
4 t

Personer
12

En rigtig luksuskage, som vil stå smukt på ethvert påskebord. Kagen er en smule svær at lave, men er bestemt besværet værd.

Sådan laver du Nøddekage med nougat- og citronmousse

  1. Tænd ovnen på 180˚C. Smør en springform på ca.24 med fedtstof og drys med mel.
  2. Hasselnøddebunde: pisk æggene med sukkeret til en tyk æggesnaps. Vend mel, hasselnøddemel og bagepulver i æggemassen til dejen er ensartet, og hæld den på springformen. Bag lagkagebunden i ca. 25 minutter eller indtil en tandstik kommer ren ud. Det er vigtigt, at kagen er gennembagt, da den ellers kan have tendens til at falde lidt sammen på midten. Lad kagen køle af i formen, og vend den så ud på et bord. Del kagen i 3 bunde på tværs og læg et stykke bagepapir imellem så bundene ikke klistrer sammen (Hvis det er svært at skære kagen i 3 bunde, kan den sagtens laves med 2 bunde i stedet).
  3. Citroncreme: Start med at lave citroncremen ved at smelte den hvide chokolade over vandbad ved lavest mulige varme. Hvid chokolade brænder hurtigt på, pga det høje indhold af sukker. Rør citronsaft og skal med lemoncurden og vend chokoladen i. Pisk fløden til skum og vend skummet i chokoladeblandingen. Det er vigtigt, at chokoladen har stuetemperatur, og ikke er for varm, så skummet ikke klasker. Læg den nederste bund i springformen og fordel citroncremen ovenpå. Læg den næste bund på.
  4. Nougatmousse: Lav nougatcremen ved at lægge husblassen i blød i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Hak den bløde nougat op i lidt mindre stykker og læg den i en skål. Bring mælken i kog, sluk for varmen og kom den udblødte husblas i mælken – rør til den er helt smeltet. Hæld 1/3 af den varme mælk over nougaten. Pisk med et piskeris til blandingen er glat og fin – tilsæt resten af den varme mælk og pisk til blandingen har samme fine glatte konsistens. Pisk fløden til blødt skum i en anden skål og når nougatblandingen er ca. fingervarm, (ikke varmere), vendes flødeskummet i. Smør halvdelen af nougatcremen over som næste lag på kagen. Kom sidste kagebund på og smør sidste halvdel af nougatcremen på toppen af kagen. Sæt kagen på køl et par timer. Den sætter sig hurtigt over et par timer.
  5. Marcipankant: Marcipankanten laves ved at ælte marcipan, flormelis og glukosesirup sammen til en ensartet masse. Rul marcipanen ud til et bælte som er lige så langt som springformen. Sørg for at marcipanen hele tiden er til at flytte på. Opmål og skær marcipanen til mens den ligger på bordet, den skal være 2 cm højere end kagens højde. Læg forsigtigt marcipanen rundt om kagen.
  6. Nougatsmørcreme: Lav nougatsmørcremen ved at piske smørret med flormelis til en lys og luftig crème. Det tager omtrent 3-4 minutter. Smelt imens nougaten over vandbad ved lav varme og køl ned til stuetemperatur. Hæld nougaten over smørcremen lidt ad gangen under vedvarende piskning. Fyld smørcremen på en sprøjtepose med en rosettylle og sprøjt rundt i kanten af kagen som vist på billedet. Alternativt kan man lave små rosetter hele vejen rundt.
  7. Pynteæg: Påskeæggene laves ved at ælte enten blå eller gul fondant med samme mængde hvid og brun fondant. Sådan får æggene den let marmorerede effect, så de ligner rigtige små æg. Læg æggene på lige inden servering.

Kommentarer

Vi besvarer ikke kommentarer herinde. Kontakt os venligst her.

  • Bodil Koch 28-03-2015 19:31:09
    Til Kristina. Du har ret, her mangler her også noget i opskriften. Det må blive en suppe hvis man blander det hurtigt. Jeg lod derfor nougatblandingen stivne let inden jeg blandede den med flødeskum, ligesom man gør ved fromager. Det gav den rette konsistens
  • Kristina 28-03-2015 14:37:10
    Mangler der noget i opskriften når man skal lave nougatcremen? Når jeg har blandet nougat og mælk er det bare en "tynd suppe". Skal den køles af og piskes op eller hvad gør jeg forkert?
  • Bodil Koch 26-03-2015 19:46:48
    Til Lisbeth du skal endelig ikke doble opskriften til bundene op jvfr mit tidligere indlæg. Til gengæld ville jeg så bruge 1/4 mere af cremerne.
  • Kent Vendelbo Madsen 24-03-2015 13:23:54
    Det er ikke pga. sukker, at den hvide chokolade let brænder på, men derimod det højere indhold at proteinet (albumnin) i mælkepulveret. så det man vil opleve, hvis chokoladen får det for varmt, er at den begynder at gryne, for tilsidst at klumpe, og dette kan ikke reddes. hvid chokolade kan max. tåle en temperatur på 45 grader, og gerne under omrøring
  • Lisbeth 24-03-2015 08:52:54
    Jer, der har prøvet opskriften: Kan I vurdere, hvor mange gange, jeg bør doble opskriften på bundende op til en bradepande på 35x35?
  • Bodil Koch 23-03-2015 08:53:50
    Ja, jeg mener, at jeg kun vil bruge 2/3 eller måske hellere 3/4 af alle ingredienserne til bundene. Jeg brugte en form på 24 cm. i diameter, som jeg skulle, men bunden gik næsten helt op til kanten efter den var bagt. Så kagen var mere bund end creme, og det var lidt ærgerligt. Og jeg lavede den dagen inden, den bliver den kun bedre af.
  • Kirsten Nøhr 23-03-2015 08:35:56
    Hej Bodil. Hvad mener du når du skriver ' jeg vil kun bruge 2/3 af mængden til bundene' ? Betyder det du reducere ingredienserne til bundene med 2/3? Jeg har ikke så meget erfaring med at lave lagkager så er der en kommentar på om kagen kan laves dagen før? Jeg kan huske min kære svigermor sagde en lagkage gerne måtte 'trække' lidt.
  • Bodil Koch 22-03-2015 18:26:00
    Så fik jeg lavet kagen, og den smagte pragtfuldt. Men næste gang jeg laver kagen vil jeg kun bruge 2/3 af mængden til bundene. De overdøvede fyldet lidt fo r meget og kagen blev meget høj. Selv om 9 personer spiste godt af den er kun halvdelen af kagen spist. Og selvom bundene ikke bliver så høje tror jeg at man nemt kan dele dem i 3.
  • Odense Marcipan 18-03-2015 11:08:13
    Tak fordi I reagerer og kontakter os, når I oplever udfordringer. Vi beklager den før ufuldendte beskrivelse. Opskriften er nu rettet til. Håber I får et godt resultat. :) Rigtig god påske.
  • Kirsten Nøhr 17-03-2015 11:03:20
    De har allerede svaret og som du kan se er opskriften også rettet til. Dejligt de er så hurtige til at reagere på spørgsmål og rette fejlene med det samme.
  • Bodil koch 17-03-2015 05:52:55
    Jeg vil gerne lave kagen til påske og forinden bestille ingredienserne i webshoppen, så jeg håber at Odense marcipan besvarer spørgsmålene snart. Kagen er jo ret dyr at lave så den skal gerne blive velLykket
  • Kirsten Nøhr 16-03-2015 13:25:27
    Jeg er løbet ind i de samme problemer som jer og har skrevet direkte til Odense Marcipan. Får jeg et brugbart svar skal jeg nok poste det her. 1 glas lemoncurd - hvor meget er det? Lemoncurd fåes i flere glasstørrelser så det dur ikke bare at skrive 1 glas. Har I erfaring med mængden der skal bruges?
  • Bente Kjærgaard 13-03-2015 14:00:16
    Skal nougatcremen afkøles og så piskes til en creme, det står der ikke noget om. jeg kan godt forstå i skriver den er lidt svær, med den forklaring der følger med opskriften
  • Jannie Rasmussen 13-03-2015 11:48:36
    Ja jeg ser osse en tredie bund, og er det nougatcreme der ligger på som det øverste lag?
  • Henrik Hansen 13-03-2015 11:19:15
    Jeg er enig. Der må mangle noget i opskriften.
  • Aase Steensen 03-03-2015 19:21:44
    Hvordan kan det være at bunden skal deles i 2 bunde, når jeg kan se på billedet at i bruger 3 bunde? Skal opskriften så ganges en halv gang op?

Ingredienser

  • Hasselnøddebunde
  • 6 æg str. L
  • 180 g sukker
  • 160 g hvedemel
  • 75 g hasselnødder kværnet til mel
  • ½ tsk. bagepulver
  • Citroncreme
  • 1 glas (ca. 300 g) lemoncurd
  • reven skal og saft fra 1 usprøjtet citron(er)
  • ODENSE Hvid chokolade 200g

    ODENSE Hvid chokolade 200g

    Gå til produkt »
    DKK 32,95
  • 2 dl piskefløde
  • Nougatmousse
  • 6 blade husblas
  • 375 g ODENSE Nougat
  • 3 dl sødmælk
  • 4 dl piskefløde
  • Marcipanside
  • Original ODENSE Marcipan 375g

    Original ODENSE Marcipan 375g

    Gå til produkt »
    DKK 64,95
  • 100 g flormelis
  • 50 g glukosesirup
  • Nougatsmørcreme
  • 100 g smør
  • 100 g flormelis
  • 100 g ODENSE Nougat
  • Påske-pynteæg
  • ODENSE Fondant gul 250g

    ODENSE Fondant gul 250g

    Gå til produkt »
    DKK 34,95
  • ODENSE Fondant lyseblå 250g

    ODENSE Fondant lyseblå 250g

    Gå til produkt »
    DKK 34,95
  • ODENSE Fondant med chokoladesmag 250g

    ODENSE Fondant med chokoladesmag 250g

    Gå til produkt »
    DKK 34,95
Læg 5 vare(r) i kurven

Tip

Besøg "Den Søde Skole" for tips
  • Print opskrift
  • Send til e-mail

Send til e-mail

Nøddekage med nougat- og citronmousse


Afsender email *

Modtager e-mail *

Besked til modtager

Beskeden er nu sendt


Alle felter med * skal udfyldes

Nyhedsbrev

  • Opskrifter, tips og tricks til alle anledninger året rundt
  • Nyheder og informationer om produkter og konkurrencer
  • Du modtager ca. et nyhedsbrev om måneden
  • Det er nemt og hurtigt at afmelde nyhedsbrevet

 

Tilmeld mig nyhedsbrevet Afmeld

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet? indtast din email og klik "afmeld"

Følg os på Facebook

  • Kundeservice
  • Om ODENSE
  • Sitemap
  • Cookies
Odense Marcipan A/S - Toldbodgade 9-19 - DK-5000 Odense C - Telefon: +45 63117200 - Fax: +45 63117201 - odense-marcipan@odense-marcipan.dk