• Foodservice
  • Kvalitet
  • Nyhedsbrev
  • Om ODENSE
  • Inspirationsbrochurer
  • Den Søde Skole
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Dansk
Svenska Norsk (Bokmål) English
Odense Marcipan logoOdense Marcipan logo
  • Webshop+
    • Tilbud
    • Marcipan+
      • Ren Rå Marcipan
      • Marcipan med smag
      • Figurmarcipan med smag
      • Overtræksmarcipan
      • Marcipanlåg
      • Marcipan øvrige
    • Nougat
    • Chokolade og overtræk+
      • Blokchokolade
      • Chokoladeknapper
      • Overtræk
      • Chokoladedekoration
      • Hjemmelavede chokolader
    • Dekoration - Krymmel, Drys og støv
    • Fondant
    • Dessert og kage+
      • Kage- og bagemasser
      • Dessertsaucer
    • Opskriftsbøger
    • Kagecreme
    • Værktøj og udstyr+
      • Fondant og modelleringsværktøj
      • Udstikkere og plungers
      • Køkkenudstyr
      • Chokoladeforme til hjemmelavet fyldt chokolade
    • Marmelader
    • Nyheder
    • Produktpakker
    • Produktpakker
  • Opskrifter-
    • Glutenfri inspiration
    • Valentine
    • Fastelavnsboller og kager
    • Påske
    • Sommer
    • Grill
    • Halloween
    • Jul
    • Nytår
    • Bageopskrifter
    • Desserter
    • Pandekager og vafler
    • Kransekager
    • Årets festlige begivenheder
    • Fondant, figurer & dekoration
    • Uden tilsat sukker
    • Gæstekokke
    • Flødeboller
    • Konfekture
    • Konfekt
    • Tærter
    • Grundopskrifter
    • Småkager
    • Portionskager
    • Muffins
    • Skærekager
    • Lagkager
    • Serveringstips
    • Uden gluten
    • Retro
  • Bæredygtighed+
    • Det har vi opnået
    • ODENSE-gruppen og Orkla sustainability
  • Vi juler+
    • Historien om mandelgavens oprindelse
    • Hvad er konfekt?
    • Konfekt og søde sager fra hele verden
WEBSHOP
0 varer i kurven.
DKK 0,00
  • Hurtig levering 1-3 dage
  • 14 dages fuld returret
  • Gratis fragt ved køb over 299,-
Se alle resultater

Lenes Marcipankiks

Andre opskrifter

Kransekagekonfekt med frisk frugt

Kransekagehjerter med frysetørret solbær

Marcipanbrød med frysetørret hindbær

Karamel-brownie med karamelchokolade

Ruby Chokoladekage

Se flere opskrifter Søg på mine ingredienser
Forrige opskrift | Næste opskrift
  • Lenes Marcipankiks
    Lenes Marcipankiks

Kommentarer (17)

Skriv kommentar

Bedømmelse ( ) 4 68

Sværhedsgrad

Forberedelse
25 min

Samlet tid
36 min

Stk.
40

Opskriften her er fra vores marcipanfan konkurrence. Lenes opskrift, som oprindeligt er fra hendes svigermor, har hun tilpasset til egen smag. Når man har glutenallergi, som Lene, er det perfekt at anvende marcipan. Kiksene her kan laves helt glutenfri ved at bruge boghvedemel eller kokos.

Sådan laver du Lenes Marcipankiks

  1. Bland de tørre ingredienser. Riv marcipanen og saml dejen med æg og margarine. Lad dejen trække i minimum 15 min.
  2. Sæt med en teske dejen på en bageplade med bagepapir. Læg et stykke bagepapir over og rul kiksene flade med en kagerulle. Tag det øverste bagepapir af og bag kiksene ved 180° C i ca. 8 minutter til de er gyldne.

Kommentarer

Vi besvarer ikke kommentarer herinde. Kontakt os venligst her.

  • Lone Magnussen 18-04-2016 19:45:17
    Gode.... Syntes dig de skal have lidt mere bagetid.... Prøvede med kanel i halvdelen af portionen....kan anbefales.
  • L 11-04-2016 20:49:17
    Flot
  • Lars Kruse 28-02-2015 20:03:37
    Også supergode med Odense lakrids marcipan
  • trine 20-09-2014 13:34:47
    Nu har jeg bagt disse og egentlig smager de godt. Er dog ikke tilfreds med hvor tykke de er blevet, synes de er for tykke og for bløde... Er det bare mig? Gav dem lidt ekstra til i ovnen. Næste gang vil jeg måske dele dejen på to plader.
  • birtejensenbj@hotmail.com 15-01-2014 16:25:11
    Den kan jeg godt tænke mig få, de ser ihvertfald fine ud
  • Elon Ottosen 28-12-2013 11:47:58
    Hej Med jer Jeg kunne godt tænke mig den opskrift på marcipankiks fra Lene hvis det kan lade sig gøre , for jeg tro de vil være gode til is
  • Anette 21-12-2013 19:36:45
    Lækker, Lækker, Faldt i alles hjerter. Kan varmt anbefales.
  • Søren 15-12-2013 20:10:30
    Super dejlig
  • Gurli 15-12-2013 11:19:11
    Smager supergodt, men man kan godt spare den ½ dl margarine og kun bruge 1 dl. og næste gang vil jeg også prøve at reducere sukker mængden lidt.
  • Pia 14-12-2013 11:12:32
    Har lavet disse og de blev super selv om jeg glemte den dl. sukker der skulle ha været i, dejen var stadig let at rulle og stikke ud.
  • Birthe Larsen 11-12-2013 17:35:30
    de er da bare super gode så lette og sprøde
  • Annette 08-12-2013 17:42:08
    Jeg har lige bagt disse vidunderlige kiks i dag. Jeg erstattede solsikkekerner med græskarkerner, hvilket gav et flot grønt islæt. Den flydende margarien erstattede jeg med en neutral rapsolie. Mere sundt?
  • Sabine 05-12-2013 21:15:50
    Kunne man bage dem her og så sende til sin familie med posten? Tænker - hvordan skal de opbevares bedst...
  • Sophie 05-12-2013 14:37:15
    Lenes marcipankiks er bare så lækre,mon ikke man kan blive afhængig af dem.God ide´at rulle ud og sen skære med pizza hjul
  • Gitte Grøn 01-12-2013 23:27:51
    De er fantastiske. Vi havde gæster og jeg havde lavet disse marcipankiks og nogle kransekagestykker så kunne gæsterne selv vælge hvor sunde de ville være. De smager dejligt.
  • Gitte P 29-11-2013 11:55:39
    Jeg har prøvet disse marcipankiks... De er .. Uhmmmm så lækre. Jeg tog en stor klump dej og lagde det på midten af bagepapiret, lagde et andet stk bagepapir på og rullede hele klumpen meget, meget tyndt ud, som når jeg bage knækbrød. Fjern det ene bagepapir, når og skær kiksene ud i små firkanter med en pizzaskærer, så er de lette at dele når de er bagt.... Det syntes jeg var meget lettere...
  • Søren 28-11-2013 11:09:40
    Det lyder godt det vil jeg prøve uden bagepulver for jeg bager aldrig med bagepulver men et æg mer i så giver det samme hævemidl

Ingredienser

  • 1 dl sukker
  • 1 dl hørfrø
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl solsikkefrø
  • 2 dl havregryn
  • 2 spsk. hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 æg
  • 1 ½ dl flydende margarine (f.eks. AMA)
  • Original ODENSE Marcipan 200g

    Original ODENSE Marcipan 200g

    Gå til produkt »
    DKK 34,95
Læg 1 vare(r) i kurven

Tip

Kiksene kan også tilsættes kanel eller andre julekrydderier.
De er mest sprøde, når de er friskbagt, men
smager også fantastisk dagen efter.

Besøg "Den Søde Skole" for tips
  • Print opskrift
  • Send til e-mail

Send til e-mail

Lenes Marcipankiks


Afsender email *

Modtager e-mail *

Besked til modtager

Beskeden er nu sendt


Alle felter med * skal udfyldes

Nyhedsbrev

  • Opskrifter, tips og tricks til alle anledninger året rundt
  • Nyheder og informationer om produkter og konkurrencer
  • Du modtager ca. et nyhedsbrev om måneden
  • Det er nemt og hurtigt at afmelde nyhedsbrevet

 

Tilmeld mig nyhedsbrevet Afmeld

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet? indtast din email og klik "afmeld"

Følg os på Facebook

  • Kundeservice
  • Om ODENSE
  • Sitemap
  • Cookies
Odense Marcipan A/S - Toldbodgade 9-19 - DK-5000 Odense C - Telefon: +45 63117200 - Fax: +45 63117201 - odense-marcipan@odense-marcipan.dk